Britská Kolumbia zastaví nové elektrické pripojenia pre kryptografických ťažiarov

Britská Kolumbia zastaví nové elektrické pripojenia pre kryptografických ťažiarov

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Britská Kolumbia uviedla ako hlavné dôvody pozastavenia ťažby kryptomien uprednostňovanie čistej energie a vytváranie pracovných miest

Štátny poskytovateľ elektrickej energie v kanadskej provincii Britská Kolumbia sa chystá zastaviť všetky nové žiadosti o pripojenie elektrickej energie od ťažiarov kryptomien na obdobie 18 mesiacov. 

Vláda Britskej Kolumbie to oznámila 21. decembra vo vyhlásení, v ktorom uviedla, že pauza umožní vláde a spoločnosti BC Hydro vytvoriť trvalý rámec, ktorý dokáže lepšie vyvážiť potreby kryptoťažiarov a obyvateľov aj podnikov v regióne.

Josie Osborneová, ministerka energetiky, baníctva a nízkouhlíkových inovácií, uviedla, že tento krok bol urobený s cieľom zachovať čistú energiu, ktorú poskytuje svojim obyvateľom a podnikom, ktoré vytvárajú pracovné miesta a sú šetrnejšie k životnému prostrediu.

“Ťažba kryptomien spotrebúva obrovské množstvo elektrickej energie na prevádzku a chladenie bánk výkonných počítačov 24 hodín denne, 7 dní v týždni a 365 dní v týždni, pričom vytvára len veľmi málo pracovných miest v miestnej ekonomike.”

V súčasnosti spoločnosť BC Hydro poskytuje služby siedmim prevádzkam na ťažbu kryptomien. Ďalších šesť je v pokročilom štádiu pripájania k systému, spolu 273 megawattov – neočakáva sa, že by tieto boli ovplyvnené.

Nové projekty ťažby kryptomien však nebudú môcť začať proces pripojenia k BC Hydro a projekty v počiatočných fázach procesu pripojenia budú tiež zastavené, uviedla a dodala, že v súčasnosti je 21 projektov ťažby kryptomien, ktoré požadujú celkovo 1 403 megawattov elektrickej energie.

Ministerstvo uviedlo, že to zodpovedá energii potrebnej na napájanie približne 570 000 domácností alebo 2,1 milióna elektrických vozidiel ročne v provincii.

Vodohospodársky a energetický úrad Britskej Kolumbie vydal v decembri 2022 správu s názvom Crypto conundrum, v ktorej varoval, že “bezprecedentná úroveň” žiadostí o ťažbu kryptomien by mohla potenciálne zaťažiť dostupné dodávky energie a viesť k vyšším sadzbám za elektrinu pre obyvateľov Britskej Kolumbie:

“Dostupná energia spoločnosti BC Hydro by mohla byť ohrozená ťažbou kryptomien, čo by mohlo znamenať menej energie pre ekologickejšie činnosti, ako je elektrifikácia alebo výroba vodíka, a vyššie sadzby za elektrinu pre obyvateľov Britskej Kolumbie.”

Spoločnosť Statista uviedla, že začiatkom roka 2022 dosiahla ročná spotreba elektrickej energie Bitcoinu rekordnú hodnotu, ktorá sa odhaduje na vyššiu ako celková spotreba elektrickej energie Fínska, a to “204,5 TWh ročne”.

New York nedávno zaviedol moratórium na ťažbu typu proof-of-work (PoW), čím sa stal prvým štátom USA, ktorý tak urobil a zakázal akékoľvek nové ťažobné operácie, ktoré nie sú založené na 100 % obnoviteľnej energii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/