Najväčší prepad Bitcoinu za posledné 2 mesiace

Najväčší prepad Bitcoinu za posledné 2 mesiace

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Trh s kryptomenami nedávno zažil veľmi hlboký pokles na čele s Bitcoinom. Najväčšia kryptomena sveta klesla pod 60 000 dolárov, čo sme nevideli od začiatku mája a v čase písania tohto článku sa obchoduje za 60 400 dolárov. Zdá sa, že korekcia ešte nepovedala svoje posledné slovo a zostup bude pokračovať aj naďalej.

Bitcoin spadol na 2-mesačné minimum

Hlavným dôvodom poklesu ceny BTC je bývalá kryptomenová burza Mt. Gox, ktorá začne vyplácať BTC a BCH svojim veriteľom. Pred touto udalosťou však už bola cena BTC v klesajúcom trende a postupne sa vzďaľovala od úrovne 70 000 dolárov, uvádza správa Bitcoinsistemi. Takže zrejme by k poklesu došlo tak či tak.

Miera poklesu v BCH, ďalšej kryptomene, ktorú skrachovaná kryptomenová burza rozdeľuje do svojich pohľadávok, bola zaznamenaná na úrovni približne 8 %. Takže vôbec nie je náhoda, že došlo k poklesu celého kryptomenového trhu. Pokles je spôsobený presvedčením, že veritelia predajú svoje aktíva hneď ako ich dostanú. Nedávno začala nemecká vláda presúvať svoje BTC na burzy s kryptomenami, čo tiež podporilo pokles.

Na druhej strane s poklesom ceny BTC došlo k likvidácii mnohých futures pozícií. Krypto aktíva v hodnote 313 miliónov dolárov boli zlikvidované za posledných 24 hodín. Z toho 277 miliónov dolárov bolo v krátkych pozíciách. Náhle poklesy boli pozorované u takmer všetkých altcoinov.

Nedeje sa nič nové

Kryptomenový trh sa dostal na dvojmesačné minimum a teraz nastáva kritická otázka, či klesne pod minimum 57 600 dolárov z 1. mája. Ak totiž dôjde k poklesu pod toto minimum, zrejme budeme svedkami ešte väčšej korekcie akú sme čakali a cena by kľudne mohla spadnúť až na 50 000 dolárov.

Je potrebné brať na vedomie, že Bitcoin v minulosti počas bullrunov bežne vytváral korekciu 30 %. A za posledný rok a pol nenastala žiadna korekcia v takejto sile. Ak by Bitcoin klesol z ATH na 50 000 dolárov, išlo by o pokles približne 30 %. Takže inak povedané, nič nové by sa neudialo a išlo by o bežný výkyv.