Obrovská spoločnosť začala vo veľkom ťažiť kryptomenu Kaspa

Obrovská spoločnosť začala vo veľkom ťažiť kryptomenu Kaspa

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Obrovská spoločnosť, ktorá ťaží Bitcoin, Marathon Digital (MARA) začala po novom ťažiť aj kryptomenu Kaspa (KAS) s cieľom diverzifikovať svoje ťažobné príjmy, uvádza správa Coindesk. Kaspa používa mechanizmus konsenzu proof of work (PoW) s názvom GHOSTDAG protokol a na rozdiel od Bitcoinu umožňuje produkciu viacerých blokov súčasne. 

O ťažbu Kaspy je enormný záujem

Tento proces pomáha urýchliť transakcie a poskytuje viac blokových odmien pre minerov, podľa vyhlásenia spoločnosti Marathon. Spoločnosť uviedla, že vďaka ťažbe Kaspa sú schopní vytvoriť tok príjmov, ktorý je diverzifikovaný popri Bitcoine a ktorý je priamo spojený s kľúčovými kompetenciami v oblasti výpočtu digitálnych aktív. Toto vyjadrenie uviedol vo vyhlásení Adam Swick, hlavný riaditeľ pre rast spoločnosti Marathon.

Cena tokenu Kaspa v tomto roku vzrástla takmer o 50 %, zatiaľ čo Bitcoin vzrástol o 44 %. Marathon začal ťažiť Kaspu v septembri minulého roka po tom, čo priniesol prvý ťažobný počítač. Miner kúpil ťažobné stroje v hodnote 60 petahashov, ktoré môžu generovať ziskové marže až 95 %, uvádza sa vo vyhlásení.

Rastie konkurencieschopnosť

Marathon má na svojich miestach v Texase 30 ťažobných súprav v hodnote 30 petahash. Zvyšok bude online v treťom štvrťroku. Spoločnosť vyťažila 93 miliónov KAS, čo je ocenené na približne 15 miliónov dolárov.

Mineri BTC sa po krypto zime snažili diverzifikovať svoje príjmy a nedávny halving urobil toto odvetvie konkurencieschopnejším. Mnoho minerov sa priklonilo k využívaniu svojej súčasnej infraštruktúry, aby využili umelú inteligenciu (AI) a ďalšie výpočtové potreby. Medzitým sa niektorí mineri, vrátane Marathonu, rozhodli speňažiť časti vyťažených BTC, aby získali dodatočné príjmy.

Ak sa zaujímate o konkrétne mining pooly a softvéry, odporúčame navštíviť oficiálnu stránku Kaspa. Predtým ako sa rozhodnete ťažiť je však potrebné brať na vedomie, že miner sa časom opotrebuje a jeho výkon nemusí byť konštantný po celé roky. Navyše rastúca cena trhovej ceny tokenu z minulosti nezaručuje aj budúci rast. Napriek tomu je Kaspa jednou z najlepších možností ako ťažiť kryptomeny v súčasnosti.