Revolúcia v ťažbe kryptomien: Umelá inteligencia mení hru

Revolúcia v ťažbe kryptomien: Umelá inteligencia mení hru

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Quantum Blockchain Technologies PLC sa snaží zmeniť hru v oblasti ťažby Bitcoinu. Spoločnosť investuje do výskumu a vývoja nových algoritmov, ktoré využívajú umelú inteligenciu (AI) a kvantové počítanie na optimalizáciu výpočtov súvisiacich s SHA-256 protokolom používaným pri ťažbe Bitcoinu. Ako uvádza portál Cryptonomist, cieľom je zrýchliť ťažbu, zvýšiť jej ziskovosť a znížiť energetickú náročnosť.

Kľúčová úloha umelej inteligencie v ťažbe Bitcoinu

SHA-256 algoritmus, ktorý zabezpečuje bezpečnosť blockchainu, vyžaduje masívne výpočtové kapacity. Quantum Blockchain Technologies preto investuje do vývoja algoritmov založených na umelej inteligencii, ktoré by tento proces zefektívnili. Cieľom spoločnosti je zvýšiť efektivitu ťažby až o 25 percentuálnych bodov, čo je mimoriadny úspech, keďže ťažba je energeticky veľmi náročná.

V rámci konkurenčného prostredia v ťažbe Bitcoinu sú nevyhnutné ASIC zariadenia (Application-Specific Integrated Circuit), ktoré vykonávajú výpočty s bezprecedentnou účinnosťou. Quantum Blockchain Technologies zvažuje vývoj vlastného ASIC čipu, ktorý by integroval inovácie založené na umelej inteligencii a kvantovom počítaní. Tento krok by mohol zrýchliť proces ťažby Bitcoinu a zároveň lepšie zvládať spotrebu energie, čo je v odvetví jeden z hlavných problémov.

Kvantové počítanie: Budúcnosť ťažby Bitcoinu?

Okrem umelej inteligencie skúma Quantum Blockchain Technologies aj potenciál kvantového počítania. Kvantové počítače sú schopné vykonávať extrémne zložité výpočty exponenciálne rýchlejšie ako tradičné počítače. To by mohlo výrazne skrátiť čas potrebný na riešenie proof of work algoritmov.

Hoci je kvantové počítanie stále vo fáze vývoja, jeho aplikácie v oblasti ťažby Bitcoinu predstavujú obrovskú príležitosť na inováciu. Quantum Blockchain Technologies sa tak stavia do popredia ako priekopník týchto revolučných technológií, ktoré by mohli priniesť zásadnú zmenu v odvetví.

Ak bude tento trend aj naďalej pokračovať, je veľmi pravdepodobné, že to zasiahne všetky kryptomeny, ktoré sa ťažia a nie len Bitcoin. To by mohlo otvoriť dvere mnoho ďalším ťažiarom, ktorých trápia znižujúce sa odmeny a vysoké náklady na ťažbu.