Táto kryptomena prekonáva Ethereum v kľúčových metrikách

Táto kryptomena prekonáva Ethereum v kľúčových metrikách

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Blockchain TON nedávno prekonal Ethereum v niekoľkých dôležitých metrikách, čím pritiahol značnú pozornosť komunity kryptomien, uvádza správa Bitcoinhaber. Počas prvých dvoch júnových týždňov Toncoin neustále prekonával Ethereum takmer denne v rôznych kategóriách. Je pozoruhodné, že cena TON za posledné 3 dni vzrástla o 20 % a dosiahla 8 dolárov a jej trhová kapitalizácia teraz presahuje 19 miliárd dolárov, čím si zabezpečila pozíciu 9. najväčšej kryptomeny na svete.

Čo spája TON a ETH?

Kľúčovou metrikou v tomto porovnaní je počet denne aktívnych adries. Údaje od spoločnosti Artemis zvýrazňujú počet jedinečných peňaženiek vykonávajúcich transakcie na blockchaine. Od 17. mája vykazuje TON porovnateľné hodnoty v porovnaní s Ethereom, pričom dosiahol pozoruhodný úspech v prekonaní Etherea až v 10. z prvých 11 júnových dní. 

3. júna dosiahol TON významný míľnik s 568 300 aktívnymi adresami, čo je číslo, ktoré Ethereum nezaznamenalo od 13. septembra 2023. Je nevyhnutné vziať do úvahy, že riešenia Ethereum Layer-2 zvládajú veľkú časť jeho transakcií. Napríklad 11. júna boli denné aktívne adresy pre 3 najlepšie riešenia Layer-2 spoločnosti Ethereum, Arbitrum (ARB), Base a Optimism (OP) – spolu 1,3 milióna.

Čo poháňa rast Toncoinu?

Zdá sa, že k nedávnemu nárastu v ekosystéme TON prispieva viacero faktorov. Významnú úlohu zohrala robustná podpora zo strany Telegramu a zvýšená informovanosť prostredníctvom miniaplikácií. Jedným z príkladov je Notcoin, ktorý prilákal milióny používateľov a rozdával odmeny, čím prispel k ekosystému TON.

Notcoin po svojej hernej fáze vstúpil na trh v máji a rýchlo zaujal svojím systémom odmeňovania. Aktuálne ide o 49. najväčšiu kryptomenu s trhovou hodnotou 1,9 miliardy dolárov. Takéto aplikácie výrazne ovplyvnili nárast záujmu a trhovej hodnoty TON.

Takže ak si to zhrnieme, TON po väčšinu júna prekonával Ethereum v aktívnych denných adresách. Nárast trhovej hodnoty TON je spojený so značným zapojením komunity a používaním aplikácií. Podpora od veľkých platforiem, ako je Telegram, bola hnacou silou rastu spoločnosti TON. A aplikácie ako Notcoin výrazne posilnili ekosystém TON na trhu.

Na záver, pôsobivý výkon TON voči Ethereu v kľúčových metrikách zdôrazňuje jeho rastúci vplyv a faktory, ktoré prispievajú k jeho úspechu. Prebiehajúca súťaž medzi týmito blockchainovými gigantmi bude pozorne sledovaná kryptomenovou komunitou.