Tento štát sa plánuje stať centrom kryptomenovej ťažby a lacnej energie

Tento štát sa plánuje stať centrom kryptomenovej ťažby a lacnej energie

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Indiana sa plánuje stať centrom pre dátové centrá a kryptoťažobný priemysel sľubovaním neprerušovanej a lacnej energie, uvádza správa Cointelegraph. Zákonodarcovia z Indiany ubezpečili megakorporácie o veľkom množstve lacnej energie, pretože dúfajú, že pritiahnu a obslúžia dátové centrá a operácie ťažby kryptomien v regióne.

Dátové centrá pre finančný prospech

Veľké spoločnosti ako Meta, Amazon, Google a Microsoft spolu s firmou na ťažbu kryptomien AboutBit buď investovali, alebo plánujú vybudovať svoje zariadenia v štáte. Zatiaľ čo Indiana poskytuje organizáciám finančné stimuly, AboutBit a ďalší mineri kryptomien nemajú nárok na tieto štátne programy.

V máji Amazon oznámil plány investovať 11 miliárd dolárov v Indiane, k čomu povedal guvernér Indiany Eric Holcomb, že by Amazon neprijal záväzok bez dôvery, že Indiana dokáže dodať lacnú energiu. Okrem toho minister obchodu David Rosenberg, šéf Indiana Economic Development Corp., uviedol, že štát má veľké množstvo tejto energie.

AboutBit premenil 50-ročnú elektráreň na udržateľné, kvapalinou chladené zariadenie na ťažbu kryptomien. V súčasnosti beží vedľa elektrárne Merom v Indiane.

Spotreba energie

Spotreba elektriny pri ťažbe BTC v USA predstavuje v roku 2024 hodnotu 2,7 miliardy dolárov. Od začiatku roku 2024 ťažba BTC v USA spotrebovala enormných 20 822,62 GWh elektrickej energie, povedal Paul Hoffman, analytik Best Brokers. Pri priemernej komerčnej sadzbe elektriny 0,1281 dolárov za kWh k februáru to predstavuje výdavky 2 667 378 196,47 dolárov.”

Pred aprílovým halvingom si ťažba jedného BTC vyžiadala 407 059,01 kilowatthodín (kWh) elektriny, čo stálo približne 52 144,26 dolárov. Od zníženia blokovej odmeny na polovicu sa elektrická energia potrebná na ťažbu jedného BTC zvýšila na 862 635,55 kWh, čo pri priemerných komerčných sadzbách predstavuje okolo 110 503,61 dolárov.

Toto množstvo energie by mohlo nabiť každé elektrické vozidlo v USA 87,52-krát alebo poháňať 1 983 107 domácností za rok, čo je 1,51 % všetkých domácností v USA. Na druhej strane udržateľné využívanie energie pri ťažbe BTC  sa zvýšilo na nové historické maximum 54,5 %, pričom udržateľná ťažba sa v roku 2023 celkovo zvýšila o 3,6 %.