Trh kryptomien a Bitcoin budú najbližší rok stúpať na cene

Trh kryptomien a Bitcoin budú najbližší rok stúpať na cene

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Výkonnosť bitcoinového trhu a historické vzorce naďalej zaujímajú analytikov a investorov, pričom mnohí z nich to využívajú na meranie toho, ako sa aktívum pravdepodobne v budúcnosti pohne. Podľa Magsa, známeho kryptoanalytika, môže Bitcoin nasledovať známy vzor pozorovaný v predchádzajúcich cykloch, kedy kryptomena dosiahla svoj vrchol niekoľko mesiacov po halvingu, uvádza správa NewsBTC.

Vrchol bude v roku 2025

V nedávnom príspevku analytik zdôraznil pozoruhodné zisky, ktoré Bitcoin zažil po predchádzajúcich halvingoch, čo naznačuje, že ak sa história zopakuje, Bitcoin by mohol dosiahnuť vrchol medzi júnom a októbrom 2025, približne o 400 až 550 dní.

Mags poznamenal, že v cykle 2013 Bitcoin vzrástol o viac ako 9 500 %, pričom vrchol dosiahol 406 dní po halvingu. Cyklus roku 2017 tiež zaznamenal nárast o 4 100 %, pričom Bitcoin dosiahol vrchol 511 dní po halvingu. Následne v roku 2021 boli zisky Bitcoinu miernejšie, s nárastom o 636 %, pričom vrchol dosiahol 546 dní po tejto udalosti.

V súčasnosti je Bitcoin vo fáze konsolidácie po nedávnom halvingu a Mags špekuluje, že aj keď je rast v tomto cykle len polovičný oproti tomu, čo bolo vidieť v predchádzajúcich cykloch, stále by to mohlo viesť k 300% nárastu oproti súčasným úrovniam, čím by sa cena pohla smerom k 200 000 dolárom.

Aktuálna trhová výkonnosť Bitcoinu

Napriek optimistickému dlhodobému výhľadu, krátkodobá výkonnosť Bitcoinu ukázala slabosť. Jeho pokles sa odráža v trhovej kapitalizácii, z ktorej odchádzajú miliardy dolárov. Je zaujímavé, že napriek poklesu ceny sa denný objem obchodovania s Bitcoinmi výrazne zvýšil.

Okrem týchto trhových pohybov došlo k významnej aktivite vo výmenných tokoch Bitcoinu. Nedávna správa od CryptoQuant poukázala na niekoľko prípadov veľkých negatívnych čistých tokov, keď boli z búrz stiahnuté značné množstvá BTC. Správa poukázala na tri dátumy: 5. júl, 16. júl a 27. august, kde bolo z búrz stiahnutých 60 000 BTC, 50 000 BTC a 45 000 BTC.

Stojí za zmienku, že veľké negatívne čisté toky, ako sú tieto, sa vo všeobecnosti považujú za býčí indikátor, pretože naznačujú, že investori môžu presúvať svoje Bitcoiny z búrz, aby ich dlhodobo držali, čo potenciálne znižuje predajný tlak na trhu.