Hongkonský fond plánuje získať 100 miliónov dolárov na krypto investície

Hongkonský fond plánuje získať 100 miliónov dolárov na krypto investície

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Nový kapitálový fond so sídlom v Hongkongu sa zameria na regionálny trh a bude zahŕňať startupy Web3.

Keďže Hongkong sa opäť otvára trhu s kryptomenami, miestni investori spúšťajú fond vo výške 100 miliónov dolárov na financovanie digitálneho priemyslu. Nový fond s názvom ProDigital Future sa zameria na spoločnosti Web3 v ranom štádiu orientované na regionálny trh. 

Podľa správy agentúry Bloomberg z 30. marca ProDigital Future ukončil polročné obdobie získavania finančných prostriedkov s približne 30 miliónmi dolárov vo vreckách. Do konca roka 2023 však plánuje získať 100 miliónov dolárov.

Fond vedú Ben Ng, partner hongkonskej kapitálovej spoločnosti SAIF Partners, a Curt Shi, dlhoročný technologický investor z Číny. V tejto chvíli už do fondu naskočili spoločnosti Sunwah Kingsway Capital Holdings a Golin International Group, aby ho podporili.

Shi novinárom povedal, že proces získavania prostriedkov bol zatiaľ “relatívne hladký”, hoci investori sú opatrní pri vkladaní svojich peňazí do kryptoprojektov. Na ProDigital Future sa údajne podieľali aj hongkonskí investori a niektoré rodinné kancelárie z Číny, Austrálie a Singapuru.

Fond sa bude “opierať o Hongkong a jeho politiku”, ale má v úmysle byť prítomný aj v Austrálii a Singapure, “ako aj v Európe a Spojených štátoch”.

ProDigital Future už investoval do šiestich projektov s digitálnymi aktívami, pričom ide o metaverse spoločnosť GigaSpace a One Future Football, digitálnu futbalovú ligu z Austrálie, ktorá v súčasnosti funguje v utajenom režime.

V októbri 2022 hongkonská vláda predstavila myšlienku zavedenia vlastného zákona o regulácii kryptomien. Dňa 20. februára hongkonská Komisia pre cenné papiere a termínované obchody zverejnila návrh licenčného režimu pre burzy kryptomien, ktorý by mal nadobudnúť účinnosť v júni.

V režime sa navrhuje potrebné licenčné konanie, pričom sa požaduje, aby potenciálni účastníci trhu spĺňali niekoľko predpokladov vrátane bezpečnej úschovy aktív, pravidiel Know Your Customer (Poznaj svojho zákazníka), pravidiel proti praniu špinavých peňazí a boja proti financovaniu terorizmu.

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/