Anonymná DAO organizácia tomi získala 40 miliónov dolárov za internet bez sledovania

Anonymná DAO organizácia tomi získala 40 miliónov dolárov za internet bez sledovania

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Anonymná skupina krypto vývojárov presadzuje využitie decentralizovanej autonómnej organizácie na riadenie alternatívnej verzie internetu.

Vývojár alternatívneho internetu tomi získal 40 miliónov dolárov od spoločností rizikového kapitálu v rámci širšieho úsilia nalákať tvorcov obsahu na svoju decentralizovanú alternatívu World Wide Webu. 

Kolo financovania viedli rizikové firmy DWF Labs, Ticker Capital a Piha Equities, ako aj japonský kryptoinvestor Hirokado Kohji, oznámilo Tomi 21. marca. Finančné prostriedky použije Tomi na prilákanie vydavateľov a ďalší rozvoj svojej siete, ktorá sa opisuje ako “alternatíva internetu bez dozoru”.

Projekt Tomi sa spustil v roku 2022 ako decentralizovaná sieť cloud computingu. Projekt vedie anonymná skupina veteránov kryptografického priemyslu, ktorá si dala za cieľ vytvoriť verziu internetu riadenú decentralizovanou autonómnou organizáciou alebo DAO. Úlohou Tomi DAO je správa siete vrátane hlasovania o návrhoch na zmenu kódu a dosahovania konsenzu pri správe obsahu, ktorý porušuje komunitné smernice.

Na otázku, ako Tomi pomáha používateľom speňažiť ich obsah, hovorca spoločnosti objasnil, že všetky snahy o speňaženie sú uľahčené prostredníctvom natívneho tokenu siete, TOMI. “Token sa využíva ako primárna mena na rôzne aktivity v rámci našej siete,” ako napríklad nákup domén, platenie transakčných poplatkov v sieti Tomi na 2. vrstve a účasť na hlasovacích aktivitách.

DAO sú subjekty založené na blockchaine bez centrálneho vlastníctva, ktoré riadia samoorganizujúce sa komunity. Ich užitočnosť v priebehu rokov zjavne narástla, keďže čoraz viac organizácií sa snaží zaviesť rozhodovanie zdola nahor bez hierarchického riadenia. DAO sa tešia obmedzenej podpore vlád, pričom Marshallove ostrovy sa v roku 2022 posunuli k uznaniu DAO ako právnych subjektov.

Prijatie decentralizovaného internetu by mohlo posilniť digitálne vlastníctvo podporou otvorených služieb poháňaných decentralizovanými aplikáciami namiesto centralizovaných aplikácií kontrolovaných veľkými technologickými spoločnosťami. Tlak na decentralizáciu v súčasnosti vyvíjajú spoločnosti Web3, ktoré získali miliardy rizikového kapitálu na rozvoj svojej verzie Web3.

Cointelegraph požiadal anonymných vývojárov Tomi, aby vysvetlili najväčšie faktory prijatia, ktorým čelí ich projekt. “Naša hlavná výzva spočíva v tom, aby sme sa stali lukratívnou doménou pre obrovské množstvo obsahu dostupného na internete, ako aj v tom, aby sme prilákali používateľov, ktorí sú už spokojní s tradičnou internetovou platformou,” uviedli a dodali:

“Najväčšou výzvou, ktorú sme na seba vzali tým, že sme poskytli alternatívu k technologickým titánom, je misia opätovne naučiť masy, že môžu mať opäť kontrolu.”

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/