Bitcoin bol takmer pomenovaný ako Netcoin

Bitcoin bol takmer pomenovaný ako Netcoin

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Nákupy domén pod AnonymousSpeech v podobných časových okamihoch odhalili vytvorenie Netcoin.org 17. augusta 2008 – len deň pred vytvorením Bitcoin.org.

Satoshi Nakamoto takmer pomenoval Bitcoin Netcoin, naznačujú údaje o doméne

Vymyslieť dobrý názov je často jedno z najnáročnejších rozhodnutí, ktoré musí človek urobiť pri spustení novej služby alebo podniku. Historické údaje o nákupoch názvov domén naznačujú, že Satoshi Nakamoto, tvorca Bitcoinu (BTC), mal na mysli alternatívnu možnosť pomenovania, ktorá sa nedostala na bielu knihu.

Doména webovej stránky Bitcoin.org, ktorá súvisí s pôvodným Bitcoinom, bola vytvorená 18. augusta 2008 v rámci služby AnonymousSpeech v Japonsku, ktorá umožňovala používateľom anonymne kupovať názvy domén. Nákupy domén v rámci služby AnonymousSpeech v podobných časových intervaloch odhalili vytvorenie stránky Netcoin.org 17. augusta 2008 – len deň pred vytvorením stránky Bitcoin.org.

Po ďalšom prieskume kryptozámočník Or Weinberger potvrdil, že na doméne Netcoin.org sa nikdy nenachádzal žiadny obsah, “iba neskôr ju odkúpila iná osoba”.

Rozhodnutie zostať pri Bitcoine mohlo byť pre jeho úspech rozhodujúce vzhľadom na to, že mnohí členovia kryptokomunity zdôrazňovali svoju nechuť k názvu Netcoin, ako uviedol jeden z nich:

“To je zaujímavé. Som rád, že zostali pri Bitcoine, znie to oveľa lepšie.”

Toto zistenie ďalej pomáha Bitcoinu dištancovať sa od ľudí, ktorí sa predtým vydávali za Satoshiho Nakamota. Doména Netcoin.org bola neskôr vymazaná a v roku 2010 opätovne zaregistrovaná na dcérsku spoločnosť Web.com.

Napriek záhadám, ktoré stoja za vznikom Bitcoinu, toto aktívum naďalej dominuje na finančných trhoch. Spoločnosť BitPay túto predstavu potvrdzuje, keďže jej údaje ukázali, že Bitcoin je hlavným platobným nástrojom aj napriek obrovským výkyvom cien.

V rozhovore pre Cointelegraph viceprezident spoločnosti BitPay pre marketing Merrick Theobald uviedol, že objemy predaja platieb založených na Bitcoinoch na BitPay predstavovali v prvom štvrťroku 2022 až 52 %.

 




https://cointelegraph.com/