Hongkonský investičný fond získal 500 miliónov dolárov na podporu rozšírenia Web3

Hongkonský investičný fond získal 500 miliónov dolárov na podporu rozšírenia Web3

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Globálny správca aktív HashKey Capital uzavrel kolo financovania svojho FinTech investičného fondu III, s ktorým plánuje investovať do startupov a projektov v oblasti upevňovania hromadného prijatia Webu3.

Napriek pretrvávajúcej “kryptozime”, ktorá postihla mnohé podniky v širšom priestore Web3, do tohto priestoru naďalej prúdia investície.

Dňa 17. januára globálny správca aktív so sídlom v Hongkongu HashKey Capital oznámil uzavretie investičného kola vo výške 500 miliónov USD pre svoj investičný fond FinTech III.

Podľa spoločnosti sa fond III použije na investície do infraštruktúry, nástrojov a aplikácií, ktoré pomôžu presadiť masové prijatie blockchainových a kryptografických technológií.

V rozhovore pre Cointelegraph Xiao Xiao, investičný riaditeľ spoločnosti HashKey Capital, uviedol, že synergie v priestore Web3 sú kľúčovým faktorom, vďaka ktorému sa investori stále vracajú:

Web3 rastie príliš rýchlo na to, aby sme ho mohli ignorovať. O kryptografiu sa zaujíma mnoho tradičných inštitúcií a internetových gigantov. Niektorí sa učia, ako sa podieľať na tejto zmene paradigmy.”

Xiao uviedol, že finančné organizácie by mohli kryptomeny vnímať ako ďalšiu triedu aktív na diverzifikáciu svojho portfólia. Rovnako zdôraznil, že investovanie do fondu vytvára jednoduché intro na zapojenie sa do priestoru Web3.

Podľa investičného riaditeľa došlo v “kryptozime” aj k “výraznej zmene” typu investora, ktorý do tohto priestoru vstupuje.

“Keďže sa k nim pridáva čoraz viac inštitucionálnych investorov, investičné rozhodnutia závisia skôr od dlhodobejšej hodnoty a návratnosti než od krátkodobých cieľov.”״

Spoločnosť HashKey Capital, ktorá bola založená v roku 2018, spravuje aktíva klientov v hodnote viac ako 1 miliardy USD a investovala do niektorých z najväčších hráčov v odvetví. Patria sem projekty ako Animoca Brands, Polygon, Moonbeam a Blockdaemon a ďalšie.

Xiao povedal, že pokiaľ ide o krátkodobé investície, tí, ktorí vytvárajú projekty s reálnym využitím, sú na radare všetkých. 

Za posledných niekoľko rokov zaznamenala infraštruktúrna vrstva významné inovácie, okrem iného v oblasti interoperability, ochrany súkromia a dostupnosti údajov. Nebolo však veľa reálne prijatých prípadov použitia.

“Strednú vrstvu, ktorá zahŕňa infraštruktúru do skutočných prípadov použitia, možno preto považovať za veľmi dôležitú. A takýto druh strednej vrstvy by mal byť produktívny a ľahko použiteľný.”

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/