Námestník malajzijského ministra financií reaguje na návrh legalizovať Bitcoin

Námestník malajzijského ministra financií reaguje na návrh legalizovať Bitcoin

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Podobne ako Indonézia, ani Malajzia nezakázala obchodovanie s kryptomenami, ale vláda nechce prijať kryptomeny na platby.

Úradník malajzijského ministerstva financií sa údajne postavil proti myšlienke prijať kryptomeny, ako je Bitcoin (BTC), ako platobnú metódu po nedávnych návrhoch námestníka ministra komunikácie, ktoré sú ústretové voči kryptomenám.

Malajzia nemá v pláne uznať BTC ako zákonné platidlo, uviedol podľa správy agentúry Bloomberg námestník ministra financií Mohd Shahar Abdullah na štvrtkovom zasadnutí parlamentu.

“Kryptomeny ako Bitcoin nie sú vhodné na použitie ako platobný nástroj z dôvodu rôznych obmedzení,” vyhlásil Mohd Shahar, pričom uviedol riziká, ako je volatilita a potenciálne kybernetické hrozby.

Namiesto prijatia kryptomien na platby sa Malajzia bude naďalej zameriavať na potenciálny rozvoj digitálnej meny centrálnej banky (CBDC), dodal úradník s tým, že:

“Rozvíjajúce sa technologické a platobné prostredie podnietilo Bank Negara Malaysia, aby aktívne posúdila potenciál CBDC.”

Ministerstvo financií Malajzie na žiadosť Cointelegraph o komentár bezprostredne nereagovalo. Tento článok bude aktualizovaný v očakávaní nových informácií.

Mohd Shahar sa vyjadril krátko po tom, čo námestník malajzijského ministra pre komunikáciu a multimédiá Datuk Zahidi Zainul Abidin v pondelok vyzval miestne regulačné orgány a zákonodarcov, aby legalizovali niektoré prípady použitia kryptomien a nefungujúcich tokenov (NFT). Úradník zdôraznil, že takéto opatrenia by výrazne podporili mladých ľudí, keďže popularita kryptomien a NFT medzi mladou generáciou “masívne” rastie.

Niektoré zdroje tiež naznačili, že Zahidi navrhol nielen legalizáciu niektorých kryptomenových transakcií v Malajzii, ale skôr prijatie kryptomien ako zákonného platidla.

Napriek tomu, že Malajzia nie je ochotná prijať kryptomenu ako platobný prostriedok, malajzijské regulačné orgány zjavne doteraz neobmedzili obchodovanie s kryptomenami, čím nasledovali kroky mnohých iných krajín, napríklad Indonézie. V posledných rokoch miestne orgány, ako napríklad malajzijská komisia pre cenné papiere, vydávali povolenia pre burzy kryptomien, pričom do krajiny expandovali aj niektoré z najväčších svetových spoločností obchodujúcich s kryptomenami.

 

 

 

https://cointelegraph.com/