Objem transakcií v sieti Bitcoin prekonal American Express

Objem transakcií v sieti Bitcoin prekonal American Express

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Nedávna správa NYDIG zistila, že v 1. štvrťroku 2021 sa v sieti Bitcoin uskutočnilo viac transakcií ako vo všetkých sieťach kreditných kariet dohromady za celý rok, ak sa do nich zahrnú transakcie v rámci siete.

Nový výskum zistil, že ročný objem transakcií v sieti Bitcoin v roku 2021 prekonal objem niektorých známych kartových sietí, ako sú American Express (AmEx) a Discover.

Bitcoin počas roka 2021 spracoval platby v hodnote 3 biliónov USD, čím sa dostal nad populárne siete kreditných kariet American Express (1,3 bilióna USD) a Discover (0,5 bilióna USD).

“To je podľa nášho názoru ohromujúci rast pre platobnú sieť, ktorá práve oslávila svoje 13. narodeniny,” napísali. American Express vydala svoju prvú kartu v roku 1958 a Discover v roku 1985.

Sieť Bitcoin však má pred sebou ešte dlhú cestu, kým doženie spoločnosti Visa a Mastercard, ktoré spracovali transakcie v hodnote 13,5 bilióna USD, resp. 7,7 bilióna USD.

Treba tiež poznamenať, že štúdia sa zaoberala len dolárovou hodnotou objemu transakcií v Spojených štátoch, a nie skutočným počtom transakcií. Preto je pravdepodobné, že väčšinu transakcií s Bitcoinom (BTC) používatelia jednoducho nakupovali, vymieňali a predávali svoje BTC, a nie ich používali na platenie za čokoľvek.

Hoci rast objemu transakcií Bitcoinu nebol vždy lineárny z roka na rok, Cipolaro a Kochav uviedli, že pri pohľade na 5-ročné zložené ročné miery rastu “si udržal závratné tempo”.

“Na konci roka 2021 objem transakcií za posledných 5 rokov rástol takmer o 100 % ročne.”

V novembri 2021 sa v správe spoločnosti Blockdata odhadovalo, že sieť Bitcoin by sa potenciálne mohla vyrovnať dolárovej hodnote prevedenej v sieti Mastercard už v roku 2026. Zistilo sa v nej tiež, že sieť Bitcoin už teraz spracúva väčší objem podľa dolárovej hodnoty ako PayPal.

Podľa správy sieť Bitcoin v roku 2021 spracuje približne 489 miliárd USD za štvrťrok, čo je viac ako 302 miliárd USD v sieti PayPal.

Meranie objemu transakcií v sieti Bitcoin neuvádza surový objem transakcií v reťazci, ale “spolieha sa na štatistickú analýzu poskytovateľov údajov (ako je Glassnode) s cieľom odstrániť transakcie bez ekonomickej podstaty”.

Správa zahŕňa “transakcie v rámci subjektu”, čo sú transakcie medzi adresami v rámci tej istej peňaženky alebo vlastnenými tou istou organizáciou. Môže sa to týkať napríklad kryptografickej burzy, ktorá často presúva Bitcoin medzi rôznymi adresami. Takže inými slovami, údaj o 3 biliónoch dolárov by sa možno mal brať s rezervou.

 








Zdroj: https://cointelegraph.com/