Výrobca bitcoin minerov rozširuje svoju pôsobnosť

Výrobca bitcoin minerov rozširuje svoju pôsobnosť

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Čínsky zásah proti ťažbe kryptomien umožnil Kazachstanu rýchlo vyplniť prázdnotu tým, že ponúkol lacné palivo a prívetivé podnikateľské prostredie.

Výrobca Canaan rozširuje svoju pôsobnosť v Kazachstane

Výrobca hardvéru na ťažbu bitcoínov (BTC) Canaan Inc rozširuje svoju pôsobnosť v Kazachstane po podpísaní nových strategických partnerstiev s viacerými kryptoťažobnými firmami v krajine.

Spoločnosť kótovaná na burze Nasdaq v utorok oznámila, že k 31. decembru 2021 rozmiestnila v Kazachstane 10 300 jednotiek AvalonMiner, čím sa dokončuje prvá fáza jej rozmiestnenia v tejto stredoázijskej krajine. Canaan spolupracuje s miestnymi firmami v rámci svojich plánov obchodnej expanzie mimo Číny. Spoločnosť však odmietla uviesť ktoréhokoľvek zo svojich miestnych partnerov.

Hoci Canaan sídli v Chang-čou (Hangzhou) v Číne, spoločnosť po veľkoobchodnom zásahu Pekingu proti ťažbe kryptomien v roku 2021 plánuje expanziu mimo svojej domovskej krajiny. Zhang Nangeng, generálny riaditeľ Canaanu, sa vyslovil proti zákazu ťažby počas telefonátu o zisku v júli a povedal investorom že baníci kryptomien lepšie využívajú uviaznutú elektrinu a pozitívne prispievajú k zamestnanosti a miestnej ekonomike.

Keď Čína uhasila kryptoťažobný priemysel, susedný Kazachstan sa ponáhľal vyplniť prázdnotu a ponúkol presídleným baníkom lacné a bohaté uhlie. Do júna 2021 si piaty najväčší ťažobný fond na svete zriadil obchod v Kazachstane. Nasledujúci mesiac predstavoval Kazachstan takmer pätinu svetovej produkcie bitcoinov.

Čínsky zákaz ťažby bitcoínov viedol k prudkému poklesu rýchlosti sieťového hashovania, čo sa však rýchlo obrátilo po tom, čo vysídlení baníci založili nové základne operácií. Po šesťmesačnom oživení dosiahol hash rate bitcoinovej siete 2. januára nové historické maximum.

Pokiaľ ide o Kanaán, spoločnosť zaznamenala v roku 2021 hviezdny rast, pričom čisté príjmy dosiahli maximá po IPO. Čisté príjmy spoločnosti dosiahli v treťom štvrťroku 204,5 milióna USD, čo predstavuje nárast o 708,2 % v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka, podľa neauditovaných finančných výsledkov zverejnených v novembri.




Zdroj: https://cointelegraph.com/