Ženy v krypte zarábajú viac ako muži

Ženy v krypte zarábajú viac ako muži

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Nedávny prieskum zistil, že ženy v kryptomenách v USA zarábajú takmer o 15 % viac ako ich mužskí kolegovia na základe strednej mzdy, čo vedie k obráteným rozdielom v mzdách medzi mužmi a ženami, uvádza správa Cointelegraph

Ženy v krypto zarábajú viac ako muži

Priemerný plat žien pracujúcich na plný úväzok v Spojených štátoch v kryptomenovom sektore vyšiel na 172 000 dolárov, zatiaľ čo muži sú na 150 000 dolároch, podľa prieskum, ktorý uskutočnila spoločnosť Pantera Research Lab.

Analýza zistila, že rozdiely v mzdách medzi pohlaviami medzi krypto zamestnancami sú opakom toho, čo sa bežne pozoruje, vysvetlili výskumníci spoločnosti Pantera Matt Stephenson, Ally Zach a Nick Zurck. Ženy v ostatných sektoroch zvyčajne zarábajú iba 0,84 dolára za každý dolár, ktorý zarobia muži, poznamenali výskumníci spoločnosti rizikového kapitálu zameranej na digitálne aktíva.

Relatívne spravodlivé mzdy v kryptomenách naznačujú posun smerom k väčšej rodovej rovnosti, čo znamená progresívny trend v tejto pomerne novej oblasti. Spoločnosť Pantera zhromaždila údaje od 502 zamestnancov na plný úväzok v USA v období od 4. júna do 20. júla 2024. Webový prieskum bol šírený prostredníctvom profesionálnych sietí ako LinkedIn, X, bulletinov a e-mailov.

Rozhodujúce sú pozície

Vyššie platy pre ženy možno čiastočne pripísať ženám, ktoré majú viac skúseností v krypto spoločnostiach v mediáne 5,3 roka v porovnaní so 4,5 rokmi u mužov. Ženy tiež tvoria väčší podiel na stredných až vyšších pozíciách, poznamenali výskumníci spoločnosti Pantera. Naproti tomu väčšia časť mužov zaberá pozície na základnej úrovni.

Je dôležité uznať, že ženy v tomto odvetví pravdepodobne naďalej čelia prekážkam, uviedli výskumníci spoločnosti Pantera. V roku 2023 boli iba 3 z 50 popredných generálnych riaditeľov kryptomien ženy. To znamená, že muži aj ženy v kryptomenách odchádzajú s vyššími platmi v porovnaní s väčšinou profesií.

Bolo by taktiež zaujímavé zistiť aké porovnanie platov je medzi pohlaviami v tomto sektore na Slovensku a v Česku. Avšak takéto štatistiky u nás zatiaľ nie sú dostupné, keďže u nás je tento trh zatiaľ veľmi malý a zamestnáva málo ľudí.