Bank of London sa uchádza o kúpu britskej pobočky Silicon Valley Bank

Bank of London sa uchádza o kúpu britskej pobočky Silicon Valley Bank

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Globálna zúčtovacia banka vedie konzorcium súkromných kapitálových spoločností, ktoré sa usilujú o kúpu britskej pobočky SVB.

Globálna zúčtovacia inštitúcia Bank of London predložila oficiálny návrh na prevzatie dcérskej spoločnosti Silicon Valley Bank v Spojenom kráľovstve, uvádza sa vo vyhlásení, ktoré 12. marca zverejnila agentúra Reuters. 

Podľa vyhlásenia ide o snahu o kúpu zo strany konzorcia súkromných kapitálových spoločností:

“Konzorcium popredných súkromných kapitálových spoločností pod vedením The Bank of London potvrdzuje, že predložilo formálne návrhy Ministerstvu financií Jeho Veličenstva, Úradu pre obozretné podnikanie pri Bank of England a predstavenstvu Silicon Valley Bank UK.”

Agentúra Reuters predtým informovala, že podobné kroky skúmajú aj ďalšie britské finančné inštitúcie vrátane veriteľa OakNorth Bank, ktorý je vo vlastníctve SoftBank. O pobočku SVB mala záujem aj investičná spoločnosť ADQ z Abú Zabí.

Britské úrady vypracovali plán na záchranu startupov a technologických spoločností postihnutých krachom SVB. Núdzový plán bude zahŕňať záchrannú finančnú linku pre viaceré podniky. 

Premiér Rishi Sunak uviedol, že vláda pracuje “rýchlym tempom” na tom, aby v najbližších hodinách predložila plán, ktorý zabezpečí “prevádzkovú likviditu a potreby peňažných tokov” pre klientov banky Silicon Valley Bank vo Veľkej Británii. Britské ministerstvo financií vo svojom vyhlásení uviedlo, že “predloží okamžité plány na zabezpečenie krátkodobých prevádzkových potrieb a potrieb cash flow klientov banky Silicon Valley vo Veľkej Británii”.

Bank of England (BoE) 10. marca zastavila činnosť pobočiek SVB s tým, že banka má v Spojenom kráľovstve “obmedzenú prítomnosť” a nemá “kritické funkcie” podporujúce finančný systém. V liste, ktorý podpísalo viac ako 200 zakladateľov a generálnych riaditeľov britských technologických spoločností, sa však tvrdilo, že mnohé fintechové firmy riadili bankové operácie prostredníctvom SVB, a preto “ak sa neprijmú preventívne opatrenia, bezprostredne sa dostanú do nútenej správy”.

Americké regulačné orgány a predstavitelia Bieleho domu údajne cez víkend pracujú na riešení kolapsu SVB. Ministerka financií Janet Yellenová počas rozhovoru uviedla, že sa neuvažuje o rozsiahlej finančnej pomoci, ale prebiehajú snahy o ochranu investorov. 

Americká Federálna spoločnosť pre poistenie vkladov údajne začala v noci z 11. na 12. marca proces aukcie banky Silicon Valley. Ponuky mali byť otvorené len niekoľko hodín pred ukončením procesu 12. marca.

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/