Bitcoin a kryptomeny sa nachádzajú v supercykle, tvrdí známy ekonóm

Bitcoin a kryptomeny sa nachádzajú v supercykle, tvrdí známy ekonóm

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Ekonóm Alex Krüger hovorí, že Bitcoin (BTC) a kryptomeny sú v supercykle a očakáva, že trhová fáza bude tentoraz dlhodobejšia, uvádza správa Dailyhodl. V novej diskusii v podcaste A blocmates Orange Krüger hovorí, že Wall Street a tradičný finančný svet dramaticky zmenili trhovú štruktúru digitálnych aktív.

Bitcoin a kryptomeny sú v supercykle

Kvôli novej povahe krypto trhov Krüger hovorí, že volatilita smerom nadol bude oveľa obmedzenejšia a nákupný tlak sa výrazne zvýši v dôsledku tlaku z Wall Street. Jedným z dôvodov je spotové ETF pre Bitcoin a Ethereum, po ktorých zrejme budú nasledovať aj ďalšie. 

Ako môžeme vidieť, sme v supercykle. Tieto slová boli v minulosti považované ako vtip v krypto kruhoch. V skutočnosti sa to aj počas posledného cyklu ukázalo ako pravda, keďže Bitcoin od roku 2021 do roku 2022 stratil 86 % hodnoty.

Krüger verí, že teraz je všetko inak. Prepojenie tradičných trhov s kryptomenami ženie ceny na nové maximá. Navyše očakáva, že korekcie budú už len plytké. V skutočnosti Bitcoin nevytvoril ani jednu korekciu, ktorá by bola hlbšia ako 30 % od začiatku roka 2023, čo ej pozoruhodné. Tá najväčšia dosiahla 28 % počas druhého kvartálu 2024.

Nová doba kryptomien

Fakt, že spotové ETF sú dostupné pre každého spôsobuje obrovský dopyt. A investori zrejme budú naďalej akumulovať Bitcoin. Je dôležité si uvedomiť, že trh kryptomien je stále v počiatočnej fáze adopcie. Samozrejme je naivné myslieť si, že Bitcoin alebo akákoľvek iná kryptomena nahradí fiat peniaze, no to neznamená, že je to zlá investícia.

Adopcia kryptomien je v súčasnosti na svojom vrchole. Zatiaľ je však táto trieda aktív pre finančných poradcov na Slovensku tabu a väčšinou sa stretnete s tým, že dokonca klientom túto možnosť investovania ani nemajú odporučiť. Ak má však Krüger pravdu, zrejme sa investori, ktorí do kryptomien neinvestujú, oberajú o veľký potenciálny zisk.