Bitcoin rastie najprudšie za posledné 4 mesiace

Bitcoin rastie najprudšie za posledné 4 mesiace

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bitcoin zaznamenal za posledné dva týždne najvyššie zhodnotenie od marca 2024, po tom čo cena klesla na 4-mesačné minimum 53 550 dolárov. Zvýšená dynamika otvára otázku, či sa náhodou Bitcoinu nepodarí prekonať historické maximum, ktoré sa sformovalo v polovici marca 2024 na cenovej úrovni 73 800 dolárov.

Bitcoin rastie najrýchlejšie od marca

Trhová cena Bitcoinu sa v súčasnosti nachádza v cenovom vzore, ktorý sa nazýva klesajúca vlajka. Vyznačuje sa vodorovnými klesajúcimi úsečkami, pričom jedna reprezentuje rezistenciu z maxím a druhá support z miním. Z technického hľadiska by malo dôjsť k ukončeniu tejto vlajky smerom nahor a rezistencia by mala byť prelomená.

Zatiaľ nevieme kedy dôjde k prerazeniu tohto niekoľko mesačného cenového vzoru, no zrejme je to len otázka času. Bitcoin zaznamenal za posledné dva týždne zhodnotenie až o vyše 22 % a v čase písania ho delí od prekonania historického maxima už len 12,60 %. Kým sa tu cena dostane, zrejme však ešte budeme svedkami krátkodobého poklesu.

Je nepravdepodobné, že cena bez akejkoľvek korekcie opäť prekoná historické maximum, no možné to je. Jedno je jasné – ak k tomu dôjde, sentiment na trhu sa opäť vráti do čias z prvého kvartálu, kedy nestúpal iba Bitcoin, ale aj všetky ostatné kryptomeny.

Meme coiny sa odrážajú ako prvé

Zaujímavosťou je, že na cenové pohyby Bitcoinu najviac reagujú meme coiny. Dialo sa to v prvom kvartáli a môžeme to vidieť aj teraz. Zatiaľ čo väčšina altcoinov sa nevie odraziť od dna, meme coiny zaznamenávajú zhodnotenie desiatok percent. Zarážajúci je na tom fakt, že meme coiny vznikajú ako vtip, zatiaľ čo kryptomeny, ktoré nestúpajú sa snažia priniesť reálne prípady použitia.

Ak bude rast Bitcoinu pokračovať, k meme coinom sa pridajú aj ďalšie altcoiny. V časoch bullrunu rastú všetky kryptomeny, no investori by sa mali snažiť nájsť tie, ktoré rastú medzi prvými. Je to totiž dôkaz toho, že o tieto kryptomeny je veľký záujem a je okolo nich veľký humbuk.