Bitcoin smeruje na 100 000 dolárov, tvrdí analytik

Bitcoin smeruje na 100 000 dolárov, tvrdí analytik

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bitcoin sa od konca februára obchoduje v štvormesačnom konsolidačnom pásme, čo prinieslo investorom neistotu. Známy obchodník Credible Crypto však verí, že Bitcoin by mohol dosiahnuť 100 000 dolárov za 30 dní po spustení ďalšieho impulzu, uvádza správa Finbold.

Bitcoin smeruje na 100 000 dolárov

Profesionálny analytik Bitcoinu stále predpovedá svetlú budúcnosť. Nedávno zdvojnásobil svoj pozitívny výhľad a urobil odvážnu cenovú predpoveď. Predovšetkým zdôraznil impulz Bitcoinu, ktorý poslal cenu najväčšej kryptomeny z 38 514 dolárov na 73 805 dolárov. Je pozoruhodné, že tento prvý impulz trval 50 dní, pričom od 23. januára do 13. marca bol zaznamenaný zisk v hodnote 91 %.

Prognóza je založená na teórii Elliott Waves, ktorá je populárna medzi technickými analytikmi v analýze trendov. Teória hovorí, že býčí trh sa skladá z piatich vĺn, z ktorých tri sú „impulzné“ vlny. Tretia vlna je zvyčajne najagresívnejšia, čo prináša vyššie zisky v kratšom časovom rámci.

Keď sa Bitcoin obchoduje za 64 000 dolárov, nárast na 100 000 dolárov by viedol k 55% ziskom, čo je menej, ako sa očakáva. Úroveň 100 000 dolárov však predstavuje dôležitý psychologický odpor a cieľ, na ktorý sa mnohí investori tešia. To by mohlo vytvoriť predajný tlak v tejto cenovej zóne a spomaliť tretiu vlnu.

Vzostup je reálny

Bitcoin ukázal signály slabosti z fundamentálnej perspektívy. Kapitulovali napríklad mineri, ktorí po rokoch prevádzky predávali vyšším tempom. Preto budú projekcie týchto analytikov závisieť od pozitívneho vývoja a zásadných zlepšení pre poprednú kryptomenu, ktorá čelí silnej konkurencii.

História ukázala, že Bitcoin zo dňa na deň dokáže zmeniť sentiment celého trhu a zaznamenať obdobie extrémnych ziskov. A aj keď sa cena konsoliduje už 4. mesiac, dominancia kryptomeny sa stále pevne drží a altcoiny ju nevedia prekonať. Navyše konsolidačnú štruktúru je potrebné skôr chápať ako naberanie dychu pre ďalší rast. A keďže trvá už 4 mesiace, nárast môže byť skutočne masívny a prekonať aj 100 000 dolárov.