Bitcoinoví investori nakúpili za jediný deň 47 000 mincí

Bitcoinoví investori nakúpili za jediný deň 47 000 mincí

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Zatiaľ čo mnohí trhoví účastníci tento týždeň v panike predali svoje Bitcoiny (BTC), zdá sa, že najväčšie veľryby digitálnej meny naopak kupovali počas cenového pádu, uvádza správa Cryptonews. Podľa údajov, ktoré poskytol generálny riaditeľ CryptoQuant Ki Young Ju, aktívne adresy bitcoinových veľrýb nazhromaždili 47 000 BTC za 24 hodín po poklese BTC tento týždeň pod hranicu 57 000 dolárov.

Veľkí investori hromadia Bitcoin

Aktívna adresa veľryby je definovaná ako vlastniaca aspoň 100 BTC a zároveň na nej prebehla transakcia za posledných 24 hodín. Young Ju povedal, že vstupujeme do novej éry. Hoci sa zostatky veľrýb výrazne zvýšili od schválenia bitcoinových spotových ETF v tomto roku v Spojených štátoch, riaditeľ tvrdí, že tento týždeň nárast nesúvisí s ETF.

Young Ju zdôraznil, že hlavným dôvodom nakupovania veľkých investorov bol nedávny pokles ceny BTC. Celkovo cena klesla od historického maxima o 23 % a ide o najvyššiu korekciu v roku 2023 a 2024. Stále však nie je isté, či cenový pokles bude pokračovať aj najbližšie týždne.

Príležitosť na nákup

Podobne analýza od vedúceho analytika spoločnosti Glassnode Jamesa Checka zistila, že krátkodobá priemerná nákupná cena Bitcoinu v stredu bola 59 600 dolárov. Štatisticky je preto pravdepodobnejšie, že krátkodobí držitelia budú v panike predávať svoje držby, keď Bitcoin klesne pod úroveň ich nákupnej ceny.

Bez ohľadu na to, Check tiež uviedol, že pokles bol štandardnej veľkosti, aký sa aj v minulosti vyskytoval pomerne často, a predpovedal, že je vhodný čas na nákup. Dokonca v minulosti bolo bežné, že v rastúcom cykle Bitcoin klesol viackrát o 30 %. 

Podľa analytika TXMCtrades, zvýšený zostatok adries veľrýb v skutočnosti nemusí predstavovať veľryby hromadiace mince, ale namiesto toho ukazuje tok medzi väčšími subjektmi. Existujú  totiž stovky/tisíce neidentifikovaných subjektov v sieti.

Zrejme sme svedkami počiatku ďalšieho rastúceho trendu po takmer dvojmesačnej korekcii. Bitcoin sformoval historické maximum ešte v marci a odvtedy trh dostatočne vychladol. Takéto fázy sú potrebné na to, aby trh nabral novú silu opäť rásť na nové maximá.