Bitcoinoví mineri trpia na nedostatočný príjem

Bitcoinoví mineri trpia na nedostatočný príjem

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bitcoinoví mineri čelia od polovice júna značnému zníženiu príjmov, podľa metrík spoločnosti Cryptoquant, uvádza správa News Bitcoin. Odteraz zostáva odhadovaná hodnota 1 petahash za sekundu (PH/s) hashrate výrazne nízka na 47,79 dolároch za PH/s. Napriek poklesu príjmov je hashrate Bitcoinu stále tesne pod hranicou 600 exahash za sekundu (EH/s).

Bitcoinoví mineri sa trápia

Zárobky bitcoinových baníkov klesajú. Na druhej strane sa stále očakáva zvýšenie náročnosti ťažby. To by mohlo spôsobiť ešte väčší pokles. V súčasnosti majú bitcoinoví mineri problémy a údaje zo stránky Cryptoquant naznačujú, že sú nedostatočne zaplatení na extrémnej úrovni od 16. júna 2024. Najnáročnejší deň pre minerov bol 6. júl, pričom index hashprice ukázal odhadovanú hodnotu 1 PH/ medzi 3. a 7. júlom, kedy klesol na približne 44 dolárov za PH/s.

Odvtedy hashprice vzrástla približne o 9% a blížila sa k 48 dolárov za PH/s. Táto strata príjmov ovplyvnila celkový hashrate, ktorý 29. júna klesol na 560 EH/s. Podľa sedemdňového jednoduchého kĺzavého priemeru (SMA) sa však celkový hashrate odvtedy zvýšil na 584 EH/s. Skorší pokles viedol k dlhším intervalom blokov, čo malo za následok tri po sebe idúce zníženia náročnosti.

Júl môže byť najhorší mesiac v roku

Napriek tomu sa zmena náročnosti očakávaná 18. júla 2024 pravdepodobne zvýši o 1 až 2 % na základe súčasných odhadov, hoci sa to môže zmeniť. Po takmer polovici júla sú príjmy bitcoinových minerov tento mesiac pomerne nízke. Mineri zatiaľ zarobili 332,98 milióna dolárov a ak bude toto tempo pokračovať, júl môže byť jedným z najhorších mesiacov tohto roka.

Spásou pre minerov môže byť opätovný vzostup ceny Bitcoinu. Bitcoin sa dokázal nedávno odraziť od lokálneho minima a na krátku chvíľu prekonal 63 000 dolárov. Najbližšia zóna odpory sa nachádza približne na 65 000 dolároch. Ak bude vzostup pokračovať, príjmy minerov sa výrazne navýšia.