Deutsche Telekom sa ponorí do ťažby Bitcoinov

Deutsche Telekom sa ponorí do ťažby Bitcoinov

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Nemecký telekomunikačný gigant Deutsche Telekom známy aj ako T-Mobile už plánuje, že sa v blízkej budúcnosti naplno ponorí do ťažby Bitcoinov, uvádza správa Coingape.  Na BTC Prague, významnej udalosti pre bitcoinovú komunitu, šéf T-Mobile Web3 Dirk Roder oznámil zámer firmy ťažiť Bitcoiny. V krátkom úryvku prejavu povedal, že spoločnosť už nejaký čas prevádzkuje svoj vlastný uzol. Dodal, že T-Mobile sa plánuje zapojiť do „digitálnej menovej fotosyntézy“.

Deutsche Telekom sa ponára do ťažby BTC

Ak sa to nakoniec stane, bude to znamenať veľkú zmenu paradigmy pre širší kryptopriemysel vzhľadom na reputáciu Deutsche Telekom. V posledných mesiacoch nemecká spoločnosť enormne tlačí smerom k blockchainovému priemyslu.

31. mája ethereový škálovací protokol Layer-2 Polygon (MATIC) podpísal partnerstvo s telekomunikačným gigantom. Vďaka partnerstvu sa Deutsche Telekom stal jedným z overovateľov siete Polygon Proof of Stake (PoS). Zároveň pomáha spoločnosti preskúmať plný potenciál technológie blockchain.

V dôsledku toho začala dcérska spoločnosť Deutsche Telekom, Deutsche Telekom MMS, poskytovať služby vytyčovania a overovania pre PoS sieť Polygon a riešenia Supernet.

Podobne aj spoločnosť Fetch.ai zameraná na umelú inteligenciu (AI) so sídlom v Spojenom kráľovstve uzavrela nové strategické partnerstvo so spoločnosťami Deutsche Telekom a Bosch v snahe posilniť svoje ponuky AI a blockchainu. Ako overovateľ pre Fetch.ai, je zodpovednosťou nemeckej firmy pôsobiť ako ochranca integrity siete a jej prvoradou povinnosťou je zabezpečiť, aby všetky transakcie boli bezpečné a spoľahlivé.

Ťažobný priemysel Bitcoinu

Medzitým ťažobný priemysel BTC  v súčasnosti čelí niektorým výzvam. Po halvingu v apríli 2024 príjmy minerov výrazne klesli, zatiaľ čo náklady na ťažbu kryptomeny výrazne vzrástli. Priemerné náklady na ťažbu 1 BTC sa pohybujú okolo 77 000 dolárov a na druhej strane výnosy z ťažby išli zo 78 000 dolárov na 35 000 dolárov. Tento prudký nárast výdavkov viedol za posledný mesiac k vlne kapitulácie medzi minermi.

Napriek tomu môže Deutsche Telekom dosiahnuť ziskovosť, ak sa pri ťažbe rozhodne pripojiť k takej spoločnosti ako Tether.