Donald Trump naplno pretláča politiku kryptomien

Donald Trump naplno pretláča politiku kryptomien

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

David Bailey, generálny riaditeľ Bitcoin Magazine a poradca pre kryptomeny Trumpovej kampane, oznámil, že bývalý prezident Donald Trump sa zúčastní prezidentského okrúhleho stola o domácej ťažbe Bitcoinov v rámci svojej novej kryptomenovej politiky, uvádza správa News Bitcoin. Prezradil, že veľkí mineri z USA budú taktiež prítomní na podujatí.

Trump sa údajne zúčastní prezidentského okrúhleho stola o ťažbe BTC

Bitcoin sa stáva aktívnou súčasťou predvolebnej kampane všetkých kandidátov na prezidenta USA. Bailey vysvetlil, že zasadnutie bude predstavovať stretnutie titanov ťažobného priemyslu s budúcim prezidentom Spojených štátov. Bailey však neprezradil, ktoré spoločnosti alebo jednotliví mineri majú záujem byť súčasťou tohto budúceho stretnutia.

V nasledujúcom príspevku na sociálnej sieti X (Twitter) však Bailey spresnil, že na tomto stretnutí sa zúčastnia uznávaní priemyselní aktéri. Vyhlásil, že ťažobný priemysel sa výrazne zintenzívnil.

Trump prejavil zmenu názoru na krypto reguláciu počas májového galavečera nezameniteľných tokenov (NFT), kde odhalil, že bude prijímať dary v kryptomenách na podporu svojej predvolebnej kampane. Tiež zaútočil na prezidenta Joea Bidena, ktorý údajne nevie čo sú kryptomeny a snaží sa ich regulovať.

Trump odsudzuje plány regulovať kryptomeny

Trump pokračoval a vyhlásil, že zastaví kroky Bidenovej administratívy na rozdrvenie kryptomien, pričom sa zaviazal vytvoriť budúcnosť krypto v USA, namiesto toho, aby vyhnal krypto spoločnosti do zámoria. Podľa Baileyho sa Trump dokonca pýtal na možnosť použitia Bitcoinu na vyriešenie problému amerického štátneho dlhu vo výške 35 biliónov dolárov.

Nech už voľby dopadnú akokoľvek, kryptomeny v nich hrajú dôležitú úlohu. Donald Trump síce verejne ospevuje kryptomeny, no mnohí si myslia, že je to len za účelom vyhrať voľby a následne sa nič nezmení. Dodnes totiž kandidát na prezidenta USA nepredstavil konkrétne kroky vo svojej novej kryptomenovej politike.

Stále viac Američanov vlastní aspoň jednu kryptomenu čo znamená, že títo obyvatelia USA budú chcieť prezidenta, ktorí je ku kryptomenám priateľský. Podľa tohto by sme mohli usúdiť, že budú preferovať Donalda Trumpa.