Donald Trump priznal rastúcu popularitu Bitcoinu

Donald Trump priznal rastúcu popularitu Bitcoinu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bývalý prezident Donald Trump nedávno uznal rastúcu popularitu Bitcoinu. Uviedol, že existuje čoraz viac ľudí, ktorí chcú platiť Bitcoinmi. O tejto téme diskutoval počas rozhovoru pre Fox News spolu s americkým senátorom Timom Scottom v utorok na podujatí na radnici v Greenville v Južnej Karolíne, uvádza správa News Bitcoin.

Donald Trump a Bitcoin

Vzhľadom na Trumpov silný odpor voči vládou kontrolovaným digitálnym menám centrálnych bánk (CBDC) bol požiadaný, či by prijal Bitcoin kvôli jeho decentralizovanej povahe a rastúcej popularite. Na túto otázku odpovedal, že pravdepodobne sa bude musieť urobiť nejaké nariadenie, keďže stále viac ľudí prijíma platby v Bitcoine.

Donald Trump opakovane vyjadruje obavy týkajúce sa digitálnych mien centrálnych bánk (CBDC). Údajne by občania stratili finančné súkromie a slobodu. Môže totiž vzniknúť absolútna kontrola nad všetkými transakciami. Zároveň bývalý prezident prisľúbil, že jeho administratíva by nikdy CBDC neschválila. 

Vlastné zbierky NFT

Trump bol podstatne kritickejší k bitcoinu a iným kryptomenám, keď bol prezidentom Spojených štátov. „Nie som fanúšikom bitcoinov a iných kryptomien, ktoré nie sú peniazmi a ktorých hodnota je veľmi volatilná a založená na nulovom vzduchu,“ napísal na Twitteri (teraz platforma X) v júli 2019. Od odchodu z úradu však bývalý U.S. prezident spustil tri zbierky nezastupiteľných tokenov (NFT).

Prvá kolekcia NFT bola uvedená v decembri 2022 a išlo o témy jeho života a kariéry. Následne druhá zbierka NFT bola spustená v apríli 2023. Najnovšia zbierka nesie názov Mugshot a bola predstavená začiatkom decembra 2023.

Očakáva sa, že ak sa uskutoční druhá Trumpova administratíva, politika v USA oveľa priateľskejšia k kryptopriemyslu. Trump si dokonca myslí, že ak ho občania nezvolia, USA sa kríze nevyhne. Kryptomeny sú v USA síce povolené, no stále podliehajú prísnemu regulačnému dohľadu. Výsledkom je, že z krajiny odchádzajú mnohé kryptomenové spoločnosti a svoje aktivity smerujú do priateľskejších krajín.