Návod ako vybrať správnu kryptomenu na nákup

Návod ako vybrať správnu kryptomenu na nákup

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bitcoin nedávno zaznamenal pozoruhodný cenový rast. Dominancia najväčšej kryptomeny stále neustupuje, čo naznačuje, že väčšina ziskov sa sústreďuje práve v BTC. Altcoinová sezóna sa ale blíži. Poďme sa preto pozrieť na to, ako správne identifikovať kryptomenu pre rok 2024 s cieľom dosiahnuť profit.

Čoskoro začne altcoinová sezóna

Rastúci trend kryptomien v minulosti vždy trval približne 2 roky. Rok pred halvingom a rok po halvingu. Práve teraz sa nachádzame presne v polovici, keďže halving nastane v polovici apríla. Druhá polovica rastúceho trendu sa vyznačuje tým, že ceny rastú rýchlejšie ako v tej prvej fáze. A čo je dôležitejšie, po halvingu začnú iniciatívu preberať altcoiny.

Keďže dominancia Bitcoinu by v tomto roku mala ustúpiť a rásť by mali rýchlejšie ceny altcoinov, otázka znie, ako postupovať pri výbere kryptomeny. Podľa čoho nakupovať? Povieme si niekoľko jednoduchých krokov ako postupovať, čo sledovať a vysvetlíme si aj štruktúru grafu na konkrétnom príklade.

Ako vybrať správnu kryptomenu?

Prvým krokom je zhodnotenie technickej analýzy danej kryptomeny. Začíname prechádzať grafy z TOP 100 kryptomien podľa trhovej kapitalizácie a hľadáme závislosti. Na grafe nižšie vidíme cenu AAVE a UNI. Korelácia týchto kryptomien je vysoká. Rozdiel je v tom, že UNI zaznamenalo pumpu, zatiaľ čo AAVE nie. Z tohto by sme mohli usúdiť, že najbližšie týždne k podobnému pohybu napokon dôjde aj u AAVE.

Zároveň v červenom kruhu môžeme vidieť, že cena potvrdila formáciu 123 bottom formation, čo je reverzný pattern pri zmene trendu (v červenom kruhu). Cena a technická analýza ale nie je jediný faktor. Pamätajte si, že predovšetkým nové kryptomeny dosiahnu lepšie zisky ako tie staré. A Navyše je potrebné sledovať aj objem obchodov. Čím je vyšší, tým má rast ceny vyšší potenciál.

Okrem vyššie spomenutých faktorov je potrebné analyzovať aj sociálne interakcie pri danej kryptomene. Rôzne indexy, ktoré počítajú na sociálnych sieťach početnosť hashtagov kryptomeny. Ak je okolo nejakej kryptomeny veľký rozruch, väčšinou narastie viac ako zvyšok trhu.

Na záver je potrebné zdôrazniť, že neexistuje žiadny recept na úspešný obchod, avšak tento postup by mal zjednodušiť rozhodovanie a pomôcť identifikovať správne kryptomeny. A keď napokon k ziskovému obchodu dôjde, nebojte sa realizovať zisky. Vždy je lepší malý zisk ako žiadny.