Južná Kórea investuje 187 miliónov dolárov do národného projektu Metaverse

Južná Kórea investuje 187 miliónov dolárov do národného projektu Metaverse

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Vláda poskytne 186,7 milióna dolárov na rast platformy Metaverse, v rámci ktorej sa má dariť podnikom a priemyslu.

Juhokórejské ministerstvo IKT, vedy a plánovania budúcnosti prisľúbilo 223,7 miliardy KRW (186,7 milióna USD) na vytvorenie širokého ekosystému Metaverse, ktorý má podporiť rast digitálneho obsahu a rast podnikov v krajine.

Ministerstvo v oficiálnom vyhlásení z 27. februára napísalo, že finančné prostriedky budú vynaložené na dokončenie štyroch hlavných cieľov pri vytváraní zrejme komplexného ekosystému Metaverse s názvom Expanded Virtual World.

Vládna agentúra má v úmysle využiť Metaverse ako platformu na rozšírenie virtuálneho priemyselného rastu miest, vzdelávania a médií.

Tvorcovia obsahu budú využívať podporu na viacerých frontoch, aby prilákali tie správne talenty, ktoré pomôžu pri budovaní platformy. Ministerstvo uviedlo, že bude organizovať komunitne orientované tvorivé aktivity, súťaž pre vývojárov Metaverse a hackathon.

Generálny riaditeľ spoločnosti Hashed Simon Kim zdôraznil, že nová platforma Metaverse sa zameriava najmä na podporu komerčnej expanzie poskytovaním finančnej podpory pre účastníkov. Pre Cointelegraph dnes povedal, že si nemyslí, že by bol problém s poskytovaním finančných prostriedkov zo strany vlády, pretože “súkromný sektor aktívne investuje do trhu metaverse”. Pokračoval: “V súčasnosti sa na trhu s finančnými nástrojmi objavuje viacero nových nástrojov, ktoré sú určené na podporu obchodu s finančnými nástrojmi:

“Je to otázka regulácie, ktorej by vláda mala venovať viac pozornosti. V Kórei je publikovanie hier NFT zakázané a zakázané je aj vydávanie tokenov.”

Hashed je juhokórejský rizikový kapitál a inkubátor krypto ekosystému. Investoval do projektov Metaverse, ako sú Decentraland a The Sandbox.

Vedúci oddelenia komunikácie a politiky na ministerstve Park Yungyu v oznámení uviedol, že táto iniciatíva na vybudovanie platformy Metaverse je súčasťou širšieho “Digital New Deal” v Južnej Kórei. Podľa Parka, ktorý dodal, že Digital New Deal je súbor politík určených na podporu rastu digitálnych technológií:

“Je dôležité vytvoriť prvotriedny ekosystém Metaverse ako východiskový bod na intenzívnu podporu nového hyperprepojeného priemyslu.”

Ministerstvo tiež očakáva, že jeho Metaverse bude mať globálny dosah, keďže časom bude zabezpečený bezproblémový prístup k juhokórejským spoločnostiam. Plánuje poskytovať podporu pre rast spoločností prostredníctvom finančnej podpory a technologického rozvoja.

Jason Ye, spoluzakladateľ akcelerátora multichainového ekosystému DeSpread, označil nové financovanie za “pozitívny signál”, že kórejská vláda má o Metaverse záujem. Pre Cointelegraph dnes uviedol, že vzhľadom na financovanie by oportunisti, ktorí sa ho pokúsia využiť, “mali byť odfiltrovaní”, ale že “vynikajúce spoločnosti budujúce digitálnu ekonomiku v Metaverse budú môcť prosperovať s podporou kórejskej vlády”.

Mestská vláda Soulu tiež od minulého roka skúma svoje možnosti týkajúce sa verejného priestoru Metaverse. V novembri minulého roka boli oznámené predbežné plány na vybudovanie “centra Metaverse 120”.





https://cointelegraph.com/