Uniswap vytvára rozhranie na výmenu altcoinov za dary ETH pre Ukrajinu

Uniswap vytvára rozhranie na výmenu altcoinov za dary ETH pre Ukrajinu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

“Toto rozhranie sme vytvorili tak, aby každý, kto chce darovať, ale vlastní iné tokeny ERC-20, tak mohol urobiť jedným kliknutím,” povedal tím Uniswap.

Uniswap vytvára rozhranie na výmenu altcoinov za dary ETH pre Ukraine

Decentralizovaná burza Uniswap v utorok spustila rozhranie, ktoré priamo konvertuje tokeny ERC-20 – napríklad Aave, LINK od Chainlink a MANA od Decentraland – na ether (ETH). Mince sú potom odoslané na oficiálne adresy kryptopeňaženiek ukrajinskej vlády, a to v rámci jednej transakcie. 

Pri vysvetľovaní zavedenia Uniswap tvrdil, že adresa zdieľaná Ukrajinou sa nachádza na centralizovanej burze a prijíma iba Ether a Tether (USDT). Funkcia tak zjednodušuje proces darovania pre každého, kto vlastní tokeny ERC-20 na zozname Uniswap a chce darovať prostredníctvom pripojenia svojej peňaženky k DEX.

V tweete citovanom tímom Uniswap však niektorí členovia kryptokomunity vyjadrujú obavy, že “kľúče od týchto peňaženiek sú v držbe centralizovanej ukrajinskej burzy”, a žiadajú o “bezpečnejší prístup k úschove”. Napriek tomu Ukrajina dnes skôr zaviedla podporu pre dary v DOT Polkadot. Zakladateľ spoločnosti Polkadot, Gavin Wood, osobne daroval 5,8 milióna USD v DOT na novo podporovanú adresu. Blockchainová komunita aktívne pomáha Ukrajine odolávať prebiehajúcej vojne. Okrem darov sa presadili aj snahy, ako napríklad dropy nefungujúcich tokenov na podporu ukrajinských umelcov a UkraineDAO. 

Podľa údajov, ktoré sleduje Cointelegraph, ukrajinská vláda a neziskové organizácie pôsobiace v krajine dostali v čase zverejnenia viac ako 53 miliónov dolárov v daroch. Tieto čísla vychádzajú zo sledovaných projektov a nezohľadňujú dary medzi jednotlivcami ani dary uskutočnené prostredníctvom rôznych altcoinov. Medzi pozoruhodné darcovské iniciatívy patria projekty Kuna Rezervný fond Ukrajiny, Come Back Alive a Bitcoin (BTC), Ether, Tether a DOT zaslané priamo na adresy peňaženiek overené ukrajinskou vládou. Stojí však za zmienku, že prudký nárast hodnoty darov čiastočne pramení zo zhodnotenia kapitálu v dôsledku prebiehajúcej rally na trhoch s kryptomenami.





https://cointelegraph.com/