Stredoafrická republika spustí investičnú platformu pre bitcoiny

Stredoafrická republika spustí investičnú platformu pre bitcoiny

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Stredoafrická republika pracuje na spustení prvého investičného centra pre kryptomeny na kontinente, ktorého cieľom je prilákať viac investorov do digitálnych aktív napriek rastúcim obavám z regulácie na celom svete, informuje agentúra Reuters.

Po desaťročiach ozbrojeného konfliktu sa Stredoafrická republika stala prvou krajinou v Afrike a druhou krajinou na svete, ktorá prijala Bitcoin ako oficiálnu menu, ktorú možno legálne používať na platby a výmenu. V čase tlače vláda neposkytla technické podrobnosti implementácie novej technológie.

Ohlásený projekt kryptomeny “SANGO” už má k dispozícii webovú stránku pre investorov, ktorí sa chcú zapísať do zoznamu čakateľov. Podľa prezidenta republiky nebolo možné v krajine zaviesť tradičný finančný systém, preto sa rozhodli pre digitálnu možnosť.

Byrokracia je hlavným problémom tradičných ekonomík, ako je tá v SAR.

Podľa článku agentúry Reuters nebol k dispozícii žiadny dôkaz o skutočnej funkčnosti ohláseného centra kryptomien ani žiadne podrobnosti o technickom zázemí projektu.

Prijatie Bitcoinu v Stredoafrickej republike bolo pomerne prekvapivým krokom, keďže krajina je stále značne zaostalá, pokiaľ ide o záujem a distribúciu elektriny. Odborníci na kryptomeny pochybujú, že krajina bude schopná prilákať významné množstvo investícií do Bitcoinu po skutočnom spustení “hubu”.

Predtým sa Salvádor stal prvou krajinou, ktorá oficiálne prijala Bitcoin ako legálnu menu, a dokonca presadil prijatie peňaženky Chivo, ktorá sa používa na platenie daní a vykonávanie každodenných platieb. Žiaľ, mnohí odborníci vyjadrili obavy o úspech tohto experimentu.





Zdroj: https://u.today/