Miliardár Bill Ackman žiada v New Yorku jasnosť v oblasti kryptomien

Miliardár Bill Ackman žiada v New Yorku jasnosť v oblasti kryptomien

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Miliardár Bill Ackman vyzval mestské úrady, aby zabezpečili, že sa ďalší inovátori nebudú sťahovať kvôli regulačným prekážkam.

Bill Ackman vyzval starostu mesta New York, aby sa zaoberal regulačnými obmedzeniami v oblasti kryptomien spojenými s BitLicense.

Newyorčan sa na Twitteri podelil o svoje rozhorčenie nad chybnou kryptopolitikou mesta a nad tým, že by ho to mohlo prinútiť opustiť ho. Používateľ sa ohradil voči politike mesta Bitlicense a tvrdil, že si kvôli nej nemôže otvoriť účet na žiadnej významnej burze v Spojených štátoch pre svoju firmu rizikového kapitálu.

Bitlicense bola zavedená v roku 2015, ktorá upravovala rôzne aspekty súvisiace s vydávaním a výmenou kryptomien. Každý podnik s virtuálnou menou pôsobiaci v štáte New York alebo spravujúci takéto investície od obyvateľov New Yorku musí pred začatím činnosti získať licenciu. Hlavné kryptoplatformy sú však znepokojené, pretože prísne požiadavky na udeľovanie licencií spôsobili, že niektoré z nich sa z nej odsťahovali.

Miliardár Bill Ackman vyzval novozvoleného starostu mesta Erica Adamsa a guvernérku Kathy Hochulovú, aby sa zaoberali rastúcimi obavami z regulácie. Zdôraznil, že odstránenie regulačných prekážok a zmiernenie predpisov by mohlo byť kľúčom k tomu, aby sa mesto stalo kryptocentrom. Uviedol: “V súčasnosti sa v tejto oblasti uskutočňuje viacero iniciatív, ktoré sú zamerané na zvýšenie konkurencieschopnosti:

Eric Adams, novozvolený starosta, ktorý viedol voľby s kryptografiou ako hlavnou agendou, sa nedávno dostal pod paľbu kritiky aj za to, že sa vyslovil proti ťažbe Bitcoinu v štáte. Počas rokovania o rozpočte miestnej samosprávy s volenými predstaviteľmi v Albany Adams povedal, že podporuje kryptomeny, ale nie ťažbu kryptomien.

Zatiaľ čo mnohí politici v posledných rokoch prejavili veľký záujem o kryptografický priemysel a mnohí politici kandidujúci vo voľbách urobili z krypto ťažby ústredný program svojej kampane. Zdá sa však, že väčšina z nich používa krypto len ako nástroj kampane.

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/