Nové SUV Alfa Romeo využíva NFT a blockchain na sledovanie záznamov o autách

Nové SUV Alfa Romeo využíva NFT a blockchain na sledovanie záznamov o autách

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Systém Tonale NFT spoločnosti Alfa Romeo certifikuje vozidlo pri kúpe a následne zaznamenáva a uchováva údaje počas životnosti vozidla.

Talianska automobilka Alfa Romeo predstavila svoje najnovšie vozidlo, SUV Tonale. Firma tvrdí, že ako prvá v odvetví pripája každé vozidlo k vlastnému tokenu založenému na blockchaine, ktorý dokáže sledovať celý životný cyklus vozidla.

Jednou z najvýraznejších vlastností tohto SUV je, že každé vozidlo je prepojené so sprievodným nemeniteľným tokenom (NFT). Tonale NFT podľa Alfa Romeo certifikuje auto pri kúpe a potom jednoducho zaznamenáva a uchováva údaje počas životnosti vozidla. Francesco Calcara, vedúci globálneho marketingu a komunikácie spoločnosti Alfa Romeo, povedal:

“Na základe súhlasu zákazníka NFT zaznamená údaje o vozidle a vytvorí certifikát, ktorý sa môže použiť ako záruka celkového stavu vozidla s pozitívnym vplyvom na jeho zostatkovú hodnotu.”

Automobilové spoločnosti čoraz viac investujú do trhu NFT, ktorý podľa prognóz dosiahne do konca desaťročia 240 miliárd USD – razia jedinečné zberateľské digitálne žetóny, ktoré sú niekedy súčasťou nákupu vozidla.

Blockchain sa v súčasnosti spája so všetkým od obchodov s nehnuteľnosťami až po tokeny angažovanosti športových fanúšikov. NFT nedávno vyvolali titulky novín, pretože podniky sa predháňajú v tom, aby sa dostali na palubu tejto novej technológie.

S NFT experimentovali aj ďalší výrobcovia luxusných automobilov, napríklad Lamborghini, Rolls-Royce a Mercedes-Benz. Lamborghini napríklad spustilo svoj prvý NFT projekt “Space-Time Memory”, súbor piatich obrázkov zobrazujúcich Lamborghini Ultimae letiace do vesmíru.

Spoločnosť Mercedes-Benz sa nedávno spojila so spoločnosťou Art2People, aby vytvorila limitovanú kolekciu NFT značky Mercedes-Benz inšpirovanú radom vozidiel triedy G.







Zdroj: https://cointelegraph.com/