Ruská centrálna banka zakáže podielovým fondom investovať do BTC

Ruská centrálna banka zakáže podielovým fondom investovať do BTC

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Podielové fondy v Rusku nebudú môcť poskytovať kryptomeny kvalifikovaným alebo nekvalifikovaným investorom.

Ruská centrálna banka pokračuje vo svojich prísnych politikách týkajúcich sa kryptomien a teraz oficiálne zakazuje podielovým fondom investovať do kryptomien, ako je Bitcoin (BTC).

V pondelok zverejnila oficiálne vyhlásenie o regulácii investičných príležitostí zo strany podielových investičných fondov.

Napriek rozšíreniu počtu aktív dostupných na investovanie zo strany podielových fondov, dokument zakazuje správcom fondov nakupovať kryptomeny, ako aj „finančné nástroje, ktorých hodnota závisí od cien digitálnych aktív“.

Vo vyhlásení sa zdôrazňuje, že podielovým fondom nie je dovolené poskytovať kryptomenovú expozíciu kvalifikovaným aj nekvalifikovaným investorom.

Ruská banka predtým odporučila, aby správcovia aktív vylúčili kryptomeny z expozície v podielových fondoch v júli 2021. Podľa správy miestnej tlačovej agentúry RBC neexistujú žiadne ruské podielové fondy s expozíciou voči kryptomenám napriek tomu, že doteraz neexistoval žiadny formálny zákaz.

Artem Deev, vedúci oddelenia analýzy v maklérskej firme AMarkets, údajne povedal, že Rusko má zatiaľ iba jeden fond obchodovaný na burze (ETF). Podľa Deeva fond spravuje akciová správcovská spoločnosť „BrokerCreditService“ a investuje do spoločností zameraných na decentralizované ukladanie údajov a blockchain, vrátane firiem ako Jack Dorsey’s Block, PayPal a Broadcom.

Ako už bolo uvedené, Ruská banka zaujala tvrdý postoj ku kryptomenám a zakázala niektorým veľkým bankám ponúkať krypto investičné služby. Regulátor argumentoval, že takéto služby „nespĺňajú záujmy investorov a nesú veľké riziká“





Zdroj:https://cointelegraph.com/