Táto udalosť spôsobí v roku 2024 masívny rast kryptomien

Táto udalosť spôsobí v roku 2024 masívny rast kryptomien

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Ak sa rozhodnete ťažiť kryptomeny, tak jedna z hlavných vecí, ktorá by vás mala zaujímať, je v akej fáze sa trh s digitálnymi menami nachádza. Trhové ceny kryptomien totiž priamo ovplyvňujú zisky z ťažby, bez ohľadu na to, čo ťažíte. V roku 2024 nastanú hneď dve udalosti, ktoré by mali priniesť na trh pozitivizmus.

Halving sa blíži

Prvou udalosťou je bitcoinový halving. Vďaka nemu sa odmena za vyťažený blok zníži na polovicu a tým pádom sa ponuka mincí stane vzácnejšia a menej elastická. Takáto udalosť pri zachovaní dopytu znamená, že cena Bitcoinu bude rásť. Tu si možno položíte otázku, že prečo by som sa mal zaujímať o halving Bitcoinu, keď ťažím úplne iné kryptomeny.

Bitcoin je akýsi index celého kryptomenového trhu a jeho trhová kapitalizácia zaberá viac ako polovicu všetkých peňazí, ktoré sú do kryptomien naliate. To znamená, že ak bude rásť cena Bitcoinu, podporí to aj rast ostatných kryptomien. Preto halving Bitcoinu pozitívne vplýva aj na ťažbu akejkoľvek inej kryptomeny.

Schválenie spotového ETF je na spadnutie

Druhou udalosťou v roku 2024 má byť schválenie spotového ETF pre Bitcoin. Tu je však dôležité spomenúť, že oficiálne ku schváleniu ešte nedošlo a táto udalosť nie je potvrdená. Napriek tomu sa všetci zhodujú v tom, že je to iba otázka času. Tento produkt podporí rast kryptomien a tak aj zisky z ťažby hlavne vďaka tomu, že svet kryptomien sa otvorí širokej verejnosti.

V súčasnosti je schválené iba futures ETF pre Bitcoin. Ak ale dôjde aj ku schváleniu na spotovom trhu znamená to, že každý bude môcť investovať do Bitcoinu cez tradičných správcov aktív rovnako ako napríklad o akcií. Bude to mať hneď dva hlavné pozitívne efekty. Prvým je transparentnosť a druhým dôvera. 

Spotové ETF pre Bitcoin odstráni všetky technické bariéry, ktoré mnohým individuálnym investorom bránia vstupu na trh. Na druhej strane stoja inštitucionálni investori, ktorí odmietajú nakupovať kryptomeny v nedostatočne regulovanom prostredí. Riešenie akýchkoľvek problémov s investovaním do tohto produktu by bolo omnoho jednoduchšie a tým by sa zvýšila aj dôvera.