Projekt ťažby bitcoinov v Keni pomáha dodávať energiu vidieckej komunite

Projekt ťažby bitcoinov v Keni pomáha dodávať energiu vidieckej komunite

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Iniciatíva Gridless Compute, ktorá sa zaoberá ťažbou bitcoinov pomocou vodných elektrární, na Twitteri oznámila, že vďaka projektu sa úspešne podarilo zásobovať energiou vidiecku komunitu a znížiť jej existujúce sadzby za energiu.

Projekt ťažby kryptomeny na vodný pohon so sídlom v Afrike zverejnil aktuálne informácie o svojom úsilí priniesť rozvoj energetiky do vidieckych komunít prostredníctvom Bitcoinu Spoločnosť Gridless Compute 9. decembra na Twitteri zverejnila fotografie a komentár o tom, ako ich ťažobné zariadenia na vodný pohon BTC poháňajú celú vidiecku osadu a zároveň znižujú sadzby za energiu pre 2 000 ľudí, čo zodpovedá 500 rodinám. Podľa tweetu sa náklady znižujú z 10 USD mesačne na 4 USD.

Začiatkom tohto týždňa sa projekt podelil aj o výsledky úspešného kola financovania vo výške 2 miliónov USD, ktoré viedli VC Stillmark a Blocks, materská spoločnosť CashApp a Square.

Podľa spoločnosti Gridless sa finančné prostriedky z tohto kola použijú na ďalšie rozširovanie baní BTC na afrických trhoch, pričom sa zamerajú na vidiecke komunity s dostupnou energiou.

Erik Hersman, generálny riaditeľ spoločnosti Gridless, uviedol, že zatiaľ čo ťažba BTC je rozšírená v Severnej Amerike, Európe a Ázii, Afrika má veľké príležitosti na diverzifikáciu ťažby. Zdôraznil, že na kontinente je dostatok obnoviteľnej energie.

“To predstavuje vynikajúci potenciál pre zisky výrobcov energie aj ťažiarov, ako aj možnosť zabezpečiť skutočný pozitívny vplyv na komunity, v ktorých sa využíva.”

Miles Suter, aktívna osobnosť v komunite BTC a vedúci pracovník CashApp, navštívil jednu z lokalít na kenskom vidieku. Suter vyzdvihol aspekt projektu týkajúci sa obnoviteľných zdrojov energie, keďže ťažba v BTC bola v minulosti predmetom veľkej kontroly pre jej tvrdý vplyv na životné prostredie. 

K tomu dochádza v čase, keď sa v uplynulom mesiaci znížil kurz BTC, čo umožnilo ťažiarom obnoviť straty po tom, ako ťažba vykázala najnižšie príjmy za posledné dva roky.

Aktivita v oblasti kryptomien na africkom kontinente v poslednom roku naberá na obrátkach, keďže sa naďalej objavujú praktické prípady využitia kryptomien a ich technológií.

Je to tak, že Medzinárodný menový fond nedávno vyzval na prísnejšiu reguláciu kryptomien v Afrike.

Okrem toho nové partnerstvá umožnili cezhraničné platby medzi občanmi v Spojených štátoch, ktorí posielajú finančné prostriedky do Nigérie, Ghany a Kene prostredníctvom siete BTC Lightning Network.

 

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/