Ako ťažiť Bitcoin a zarobiť ?

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Ťaženie Bitcoinov

Existuje viacero spôsobov ako ťažiť Bitcoin a zarábať. V niektorých prípadoch je možné začať už s pár eurami a naozaj okamžite. Najprv ale trochu teórie o tom, prečo vôbec ťažiť Bitcoin, ako prebieha ťažba, ako možno začať s ťažením Bitcoinu + na záver píšem o jednoduchej stratégii, vďaka ktorej môžeš zarábať na Bitcoine až dvakrát viac.

Ako tazit Bitcoin a zarobiť

zdroj obr. : Cointelegraph

Prečo vôbec ťažiť Bitcoin ?

Získavanie Bitcoinu ťažením, je len jedna z dvoch možností ako participovať a zarobiť na najpopulárnejšej virtuálnej mene.

Mnoho začínajúcich investorov volí cestu nákupu Bitcoinu v krypto-zmenárňach. Pri zakúpení mince BTC na burze, investor zaplatí cenu vo výške aktuálne hodnoty Bitcoinu + poplatky za sprostredkovanie. Následne čaká na nárast hodnoty, tak aby mohol predať drahšie ako nakúpil.

Druhá možnosť spočíva v ťažení Bitcoinov, kedy ťažiar zarába už na samotnej produkcii BTC mincí, jeho vlastným minerom. Fakty hovoria jasne. Z krátkodobého, ale o to viac z dlhodobého hľadiska je dolovanie Bitcoinov ziskovejšie ako ich nákup na burze. To platí ak náklady na ťaženie (cena stroja a elektrina) sú nižšie ako hodnota vyťažených mincí Bitcoinu, čo si vieš jednoducho prepočítať na  mining calculatore.

Na porovnanie s investorom, ktorý nakúpi 1 BTC coin na burze za 10 000 €, ten istý BTC coin získa ťažiar dolovaním za 7 000, 5 000 alebo aj 3 000 € (závisí od viacerých premenných).

ako tazit bitcoin uz dnes

Obr zdroj: 123RF.com

Ťažba (mining)

Ťaženie Bitcoinu a všeobecne kryptomien je činnosť, pri ktorej je využívaný výkon výpočtových zariadení. Hlavne grafické karty poskytujú dostatočný výkon na riešenie zložitých matematických operácií, čím vlastne ťažia digitálne meny. Bitcoin základy v kryptografických metódach, vďaka ktorým sa šifrujú všetky prebiehajúce transakcie. Tieto transakcie následne spracúvajú a overujú ťažiari Bitcoinu. Ak teda na budúce zaplatíte v obchode Bitcoinom, spomeňte si na “banníkov,” ktorí ťažia kryptomenu a overujú správnosť vašej transakcie.

Mining Bitcoinov

Dolovanie Bitcoinu prebieha na ASIC mineroch – špecializované zariadenia, priamo vyvinuté na ťažbu tejto kryptomeny. S týmto minerom je možné ťažiť len kryptomeny na algoritme SHA-256 (primárne Bitcoin), no práve kvôli tejto obmedzenosti poskytuje násobne vyšší výkon a efektivitu ťažby. Cena ASIC Antminerov u predajcov sa pohybuje na úrovni 2000 – 3000€.

Ťažba väčšiny ostatných kryptomien prebieha na komponentoch, ktoré sú základom každého počítača (grafická karta). Hlavný rozdiel v ťažbe BTC oproti ostatným kryptomenám je teda v použití rôznych ťažobných komponentov. Pomocou GPU MINING RIGOV je možné ťažiť a striedať ťažbu takmer všetkých kryptomien okrem Bitcoinu.

Ako začať ťažiť Bitcoin už dnes ?

ťaženie Bitcoinov - asic antminerNa ťaženie Bitcoinov teda potrebný vysoký výpočtový výpočtový výkon, ktorý poskytuje už vyššie vyššie spomínané, špecializované ASIC zariadeniam. Práve kvôli týmto zariadeniam sa stala ťažba Bitcoinu na bežnom domácom počítači takmer bezcenná. Výkon stolného počítača tvorí maximálne 5% výkonu ASIC zariadení.

Našťastie, kúpa ASIC minerov na ťažbu Bitcoinu, nie je jediná možnosť ako začať. Tou druhou alternatívou je outsourcovanie a teda prenechanie činnosti ťažby na špecializovanú firmu, ktorá zákazníkom ponúka možnosť prenájmu ťažobného výkonu.

Spoločnosť ti prenajme časť výpočtového výkonu výkonného mining zariadenia čím je ťaženie Bitcoinov dostupné naozaj pre každého (už od 2€). Banník kryptomien vystupuje ako investor, pretože firma zabezpečuje kompletnú správu a monitoring ťažby. Klienti dostávajú pravidelné denné výťažky mincí Bitcoinu, priamo na svoju peňaženku.

Ako zarobiť na ťažbe Bitcoinu 2-násobne viac?

Ide o jednoduchú stratégiu, ktorú využíva mnoho ťažiarov. Výsledné zisky môžu byť až niekoľkonásobne vyššie a zároveň nejde o žiadnu technologickú vymoženosť ani ilegálnu činnosť.

V predošlom blogu som písal o konkrétnom príklade ťažby kryptomeny Ethereum, kedy investor vďaka ťažbe a použitím tejto metódy, zvýšil svoj zisk až o 258 %.

Stratégia spočíva v ťažení BTC mincí, ktoré následne uložíte na vašej krypto-peňaženke a necháte pasívne zhodnocovať trhom. Z dlhodobého hľadiska (niekoľko rokov) majú kryptomeny obrovský potenciál rastu, preto ak by si tvoje vyťažené mince hneď predal, doslova prichádzaš o zisky. Preto je systém ťažby a následného držania tokenov skvelou príležitosťou ako zvýšiť zisky z ťaženia Bitcoinu aj iných kryptomien niekoľkonásobne.