Kryptomeny: Ťažiť a nepredávať !

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Ako vyžmýkať ž ťažby kryptomien maximum?

Jednoduchá stratégia pre násobne vyššie zisky z ťažby

Častou otázkou je, koľko dokáže ťažba kryptomien zarobiť. V článku nebudeme rozoberať, koľko presne sa dá ťažbou zarobiť alebo či sa vôbec oplatí ťažiť kryptomeny (túto tému sme rozoberali v minulom článku). Poukážeme na veľmi jednoduchú metódu, ktorou si každý kto ťaží kryptomeny dokáže niekoľkonásobne zvýšiť svoje zisky z ťažby kryptomien.

mining rig na ťažbu kryptomien zostavený na mieru podla poziadaviekMining rigy na ťažbu kryptomeny pracujú 24 hodin denne, 7 dni v týždni a zarábajú v podstate deň i noc. Výťažky z poolov sa následne pripisujú každých 24 hodín a “investor” tak získava pravidelnú výplatu vyťažených mincí. Tieto výťažky sú samozrejme vyplácané v kryptomene, ktorú ťažíme.
Práve tu nastáva rozhodujúci moment. Ťažiar sa môže rozhodnúť, že výťažok každý deň speňaží a prevedie na fiat menu (€ $), alebo si bude všetky vyťažené coiny ukladať do crypto-wallet. Toto rozhodnutie dokáže ovplyvniť výšku celkových výnosov z ťažby enormným spôsobom.

A ak sa pýtaš sa prečo by niekto aj naďalej držal vyťažené mince keď už samotná ťažba kryptomeny zarobila napríklad 300% čistého zisku – v prípade že všetko čo vyťaží bude automaticky každý deň predávať. Prečo sa však uspokojiť s 300%, keď bez akejkoľvek ďalšej námahy môže investor niekoľkokrát znásobiť tento výťažok ?

Pýtaš sa ako? Veľmi jednoducho. Predajom v ten pravý čas.

Ziskovosť ťažby Ethereum za rok 2016

Ziskovosť ťažby Ethereum za rok 2016

Vyššie uvedené výťažky odzrkadľujú skutočné namerané hodnoty ziskovosti ťažby kryptomeny Ethereum, za obdobie 1.1.2016 – 31.12.2016 s výkonom zariadenia 150 MH/s. Aj keď funkčnosť MINERov na ťažbu kryptomeny je štandartne 2 roky, v tabuľke sme zohľadnili len 1 ročný výťažok zariadení. No aj pri intervale 1 rok je jasne viditeľný výsledok stratégie na dosahovanie násobne vyšších ziskov z ťažby.

150 MH/s výkonu dosahuje mining rig, ktorý bolo pred 2 rokmi možné zostaviť za približne 1 500 €. Mimochodom dnešná cena stroja na ťažbu je takmer dvojnásobne vyššia, pretože ceny grafických vzrástli niekoľkonásobne, o čom sme písali v minulom článku.

Porovnanie výsledku – ako zarobiť ťažbou kryptomeny viac 

V prvom prípade počítame s faktom že všetky vyťažené mince investor priebežne počas celého roka predával. Celkový výťažok v súčte za 365 dní sa tak rovnal takmer 4 400 $ (3590 €).

Pri cene zariadenia 1 500 € bol tak čistý ročný zisk z ťažby 2 090 € (140%), už v porovnaní s cenou zariadenia, čo znamená návratnosť investície už po 5 mesiacoch ťažby. Ak počítame s funkčnosťou celej zostavy len na 2 roky, celkový zisk v priebehu 2 rokov by sa tak rovnal až 5 680€. Hodnota a náročnosť ťažby sa však v priebehu nasledujúceho roka menila, preto prepočet na 2 roky je len orientačný.

V druhom prípade budeme počítať s faktom, že ťažiar svoje mince ťažil a nepredával ihneď. Táto stratégia sa vie niekoľkonásobne vyplatiť. Stačí sledovať pohyby hodnoty kryptomeny, ktorú ťažím a predať v ten správny moment. Počítali sme s faktom ťaženia a následného predaja vyťažených mincí 3 krát počas roka v ten správny čas. Čas predaja sme sa snažili odzrkadliť realite, nepočítali sme teda s predajom, kedy kryptomena dosahovala absolútny vrchol svojej ceny. Na obrázku sú znázornené obdobia, kedy investor predal všetky, dovtedy vyťažené mince.

cena Ethereum graf 2016; ťažba kryptomeny

Prvý predaj:                                        3.4.2016

Cena ETH :                                          11,56 $

Vyťažených ETH (1.1. – 3.4.)               454,54

Celkový výťažok:                                 5254,43 $

Druhý predaj:                                      2.10.2016

Cena ETH :                                          13,2 $

Vyťažených ETH (4.4.- 2.10.)               178,48

Celkový výťažok:                                   2355,92 $

Tretí predaj:                                        14.3.2017

Cena ETH :                                           27,96 $

Vyťažených ETH (3.10. – 31.12.)          29,43

Celkový výťažok:                                   822,80 $

Celková suma po predaji všetkých vyťažených mincí v 3 fázach sa rovná 8433,16 $ (6 900€).

Dvojnásobný zisk z ťažby

Výsledok je jasným dôkazom tejto stratégie. Pri ťažbe kryptomeny a predaji až vo vhodnom momente sme dosiahli zisk z ťažby za rovnaké obdobie, s rovnakým výkonom až 8 450 $ (6 900€).

Pri prvej metóde, kedy sme vyťažené mince instantne predávali, bol čistý zisk 2 090€.

Pri druhej sledovanej metóde sme dosiahli čistý zisk až 5 400€ počas prvého roku ťažby. Žiadna práca navyše, žiadna dodatočná investícia. Jediné aktívum, ktoré sme obetovali navyše bol čas, ktorý zhodnotil hodnotu kryptomeny ETHereum.

Rozdiel v porovnaní s prvým výsledkom je viac ako 2,5 násobný (presne 2,58 násobne vyšší zisk). Celkový čistý zisk z ťažby pri druhej metóde, by sa tak už po prvom roku rovnal sume 5 400€ (viac ako 350 % zisk vzhľadom na cene mineru).

Týmto spôsobom je možné dosahovať niekoľkonásobne vyššie zisky z ťažby kryptomeny. Prvotný zisk, už len vďaka samotnému aktu ťaženia kryptomeny, sekundárne zhodnotenie výťažku tzv holdovaním (držaním).

Prečo sa teda zbytočne okracovať o zisky?

Len tak mimochodom, čo ak by investor všetky vyťažené mince  podržal len o 2 mesiace dlhšie – do mája 2017 kedy dosiahla cena ETH hodnotu 100 $. Pri celkovom výťažku 662 mincí ETH, by išlo neuveriteľné sumy. Mimochodom dnes, o rok neskôr,  sa pohybuje cena kryptomeny ETHereum na hodnote okolo 1 000$.