V tejto krajine vláda ničí krypto ťažobné zariadenia

V tejto krajine vláda ničí krypto ťažobné zariadenia

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Malajzijská polícia ničí zariadenia na ťažbu BTC v rámci širšieho zásahu proti minerom kryptomien, ktorí kradnú elektrinu pre svoje operácie, uvádza správa Cryptopotato. Policajné riaditeľstvo v okrese Perak začiatkom tohto týždňa rozdrvilo 985 minerských súprav v hodnote 452 500 dolárov. Video na sociálnej sieti X ukázalo, že stroje boli rozdrvené parným valcom za prítomnosti miestnych úradníkov.

Malajzijské úrady ničia minerské súpravy

Okresný policajný šéf Perak Tengah uviedol, že oddelenie dostalo od súdu príkaz na zničenie minerských zariadení. Úrady ich skonfiškovali počas vykonávacích operácií a razií proti ťažiarom BTC od roku 2022.

Z 24 zaznamenaných prípadov zahŕňa rok 2022 až deväť prípadov, 2023 dva prípady a 2024 jeden prípad. Táto likvidácia sa vykonáva podľa plánovanej metódy zneškodňovania. Počas týchto razií v zariadeniach na ťažbu BTC, polícia zatkla aj jednotlivcov podozrivých z manipulácie s operáciami, ktorými kradli elektrinu z ázijskej krajiny.

Detekcia nezvyčajnej spotreby energie

Pri jednej z operácií uskutočnených minulý týždeň polícia okresu Sepang zadržala sedem osôb podozrivých z účasti na ťažobných operáciách v regiónoch Bandar Baru Salak Tinggi a Taman Putra Perdana. Medzi zatknutými osobami boli traja miestni muži a štyria cudzí štátni príslušníci vo veku od 30 do 74 rokov.

Medzi skonfiškované aktíva patrí 52 zariadení na ťažbu BTC, tri notebooky, sedem mobilných telefónov a dve vozidlá, ktorých hodnota sa odhaduje na približne 57 000 dolárov. Úrady začali vyšetrovanie minerských operácií a niektorých zatknutých podozrivých obvinili na súde. Stojí za zmienku, že zatknuté osoby nemajú žiadny záznam v registri trestov a sú len podozrivé z nezákonnej ťažby BTC, ktorá zahŕňa krádež elektriny.

Malajzijské úrady sa už dlhodobo zameriavajú na bitcoinových minerov, ktorí kradli energiu pre svoje kryptooperácie. Malajzia stratila až 722 miliónov dolárov v dôsledku krádeže energie v prospech minerov kryptomien v rokoch 2018 až 2023. Vládny minister energetiky uviedol, že mineri boli schopní kradnúť energiu tak dlho kvôli absencii meračov vo svojich priestoroch. Spoločnosti dodávajúce energiu však nasadili rôzne metódy na zistenie nezvyčajnej spotreby.