Spoločnosť Fidelity Investments znížila hodnotu svojich podielov v Twitteri

Spoločnosť Fidelity Investments znížila hodnotu svojich podielov v Twitteri

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Spoločnosť Fidelity znížila hodnotu svojej investície do Twitteru o viac ako polovicu svojho pôvodného podielu v rámci prevzatia platformy sociálnych médií Elonom Muskom.

Podľa hlásenia fondu Fidelity Blue Chip Growth Fund z novembra 2022 firma odpísala účtovnú hodnotu svojej investície do Twitteru o viac ako 50 %. O podaní ako prvá informovala agentúra Axios.

Odpis je zníženie hodnoty aktíva v súvahe spoločnosti. K tomu zvyčajne dochádza, keď trhová hodnota aktíva klesne pod jeho účtovnú hodnotu, čo je hodnota, v ktorej je aktívum zaznamenané v súvahe.

Pôvodný podiel spoločnosti Fidelity v Twitteri bol v októbri 2022 ocenený na 19,66 milióna USD a teraz bol odpísaný len na 8,63 milióna USD. Podľa Market Insider spoločnosť Fidelity vložila 316 miliónov USD, aby pomohla Muskovej ponuke na prevzatie Twitteru v októbri 2022.

Spoločnosť Fidelity drží svoje investície do Twitteru prostredníctvom svojich podielových fondov v holdingovej spoločnosti X Holdings I Inc, ktorú Musk použil ako súčasť svojej ponuky na prevzatie Twitteru.

Muskovo prevzatie bolo kontroverznou témou, poznačenou prepúšťaním zamestnancov a množstvom prevádzkových zmien v gigante sociálnych médií. V rôznych správach sa špekuluje, že ostatné investičné spoločnosti môžu nasledovať jeho príklad a odpísať hodnotu svojich podielov v Twitteri.

Kryptomenová burza Binance patrila medzi viaceré spoločnosti, ktoré vložili prostriedky do Muskovej akvizície Twitteru. Spoločnosť sa zaviazala, že spolu s takými spoločnosťami ako Fidelity, Sequoia Capital Fund a 18 ďalšími spoločnosťami spoluinvestuje do Twitteru 500 miliónov dolárov.

Cointelegraph oslovil spoločnosť Fidelity, aby zistil podrobnosti o odpise jej podielov v Twitteri.







https://cointelegraph.com/