Odklad zavedenia mexickej digitálnej meny peso

Odklad zavedenia mexickej digitálnej meny peso

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Mexická centrálna banka pracuje na právnych, administratívnych a technologických požiadavkách na digitálnu verziu pesa.

Viac ako rok po ohlásení je navrhovaná digitálna mena mexickej centrálnej banky (CBDC) stále v počiatočnej fáze a je nepravdepodobné, že sa dodrží dátum jej spustenia v roku 2024. 

Podľa správ miestnych médií mexická centrálna banka, známa ako Banxico, pracuje na právnych, administratívnych a technologických požiadavkách na digitálnu verziu pesa. 

V decembri 2021 oznámila miestna vláda svoj plán na zavedenie národnej digitálnej meny, pričom v tweete uviedla, že “nové technológie a platobná infraštruktúra novej generácie” zlepšia finančnú inklúziu Mexika. Hoci sa v tomto tweete spomínalo spustenie v roku 2024, o rok neskôr sa úrady vyhýbajú predpovedaniu dátumu spustenia.

“Výsledok tejto úvodnej fázy zahŕňa prípravu rozpočtu, ktorý sa v súčasnosti určuje, a následne umožní stanoviť pravdepodobný dátum, kedy bude MDBC [CDBC] k dispozícii,” uviedla centrálna banka. 

Pôvodný plán zahŕňal vo svojej prvej fáze vytvorenie platformy PagoCel, ktorá používateľom umožní vykonávať bankové prevody pomocou ich mobilných čísel alebo osobných údajov. Druhá fáza by zahŕňala finančné inštitúcie v krajine, ktoré vydajú bezpečnostný kód pre digitálne meny, ktoré sa budú prevádzať prostredníctvom medzibankového elektronického platobného systému (SPEI), systému prevodov, ktorý vlastní a prevádzkuje centrálna banka.

Záverečná fáza projektu by umožnila účastníkom bez bankových účtov používať digitálnu menu, čím by sa podporilo ich finančné začlenenie.

Záujem Mexika o kryptomeny nabral na intenzite v roku 2021, keď sa podľa údajov spoločnosti Triple A o vlastníctve kryptomien zaujímalo 40 % firiem v krajine, ktoré chceli prijať blockchain a kryptomeny.

Rastúci záujem o Bitcoin v Mexiku viedol k inštalácii bitcoinového bankomatu v budove tamojšieho Senátu, ktorý podporili viacerí zákonodarcovia a nadšenci pre kryptomeny, uviedol Cointelegraph. Mexiko je druhým najväčším príjemcom remitencií na svete, pričom podľa štatistík Svetovej banky dosiahli prevody v období od júla 2021 do júla 2022 rekordnú sumu 5,3 miliardy USD.

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/