Metaverse pre mladých: Meta vyzýva na zákaz vstupu neplnoletých do virtuálneho sveta

Metaverse pre mladých: Meta vyzýva na zákaz vstupu neplnoletých do virtuálneho sveta

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Spoločnosť Meta, ktorá v súčasnosti povoľuje vstup používateľom od 18 rokov, chce svoju aplikáciu metaversa Horizon Worlds sprístupniť aj používateľom vo veku 13 až 17 rokov.

Ochranárske organizácie a bezpečnostné skupiny vyzvali giganta sociálnych médií Marka Zuckerberga, spoločnosť Meta, aby zastavila plány na umožnenie vstupu neplnoletých do metaversa.

Skupiny a odborníci na online bezpečnosť poslali 14. apríla generálnemu riaditeľovi spoločnosti Meta list, v ktorom ju vyzvali, aby zrušila svoje plány pozvať tínedžerov a mladých dospelých do svojej aplikácie metaversa Horizon Worlds. Podľa správy agentúry Bloomberg list podpísali významné bezpečnostné skupiny vrátane Airplay, Centra pre boj proti digitálnej nenávisti, Common Sense Media a ďalších.

Aktivisti tvrdili, že spoločnosť Meta musí najprv posúdiť potenciálne riziká, ktoré vyplývajú z umožnenia vstupu mládeže do metaversa, pretože neplnoleté osoby budú v jej aplikácii pre virtuálnu realitu pravdepodobne čeliť obťažovaniu a porušovaniu súkromia.

“Spoločnosť Meta musí počkať na ďalší odborný výskum potenciálnych rizík metaversa, aby si bola istá, že deti a dospievajúci budú v bezpečí,” napísali obhajcovia v liste.

Vo vyhlásení sa odvolávali na marcovú správu Centra pre boj proti digitálnej nenávisti, podľa ktorej používatelia mladší ako 18 rokov už v aplikácii čelili obťažovaniu zo strany dospelých. Štúdia konkrétne zaznamenala 19 prípadov zneužívania zo strany dospelých namiereného proti neplnoletým osobám vrátane sexuálneho obťažovania počas 100 návštev najpopulárnejších svetov v rámci Horizon Universe.

Odborníci na bezpečnosť tvrdili, že Meta by mala so svojím projektom metaverse vytvoriť novú cestu na ochranu mládeže, pričom uviedli:

“Ak by Meta otvorila dvere týchto svetov neplnoletým, namiesto toho, aby sa pozastavila nad ich ochranou, opäť by ste ukázali, že vaša spoločnosť je nedôveryhodná, pokiaľ ide o ochranu záujmov mladých ľudí.”

Ako sme už informovali, spoločnosť Meta začala plánovať otvorenie svetov Horizon pre používateľov vo veku 13 až 17 rokov vo februári. Spoločnosť otvorila Horizon Worlds pre používateľov od 18 rokov v roku 2021, ale mala problémy s tým, aby sa používatelia na platformu vrátili.

Podľa agentúry Bloomberg Meta v súčasnosti nemá v úmysle vzdať sa svojich plánov pre používateľov ťažiacich v metaverse, ale pripravuje prijatie niektorých dodatočných opatrení na ochranu takýchto používateľov pred akýmikoľvek porušeniami súvisiacimi s metaverse, uviedol Joe Osborne zo spoločnosti Meta.

“Predtým, ako sprístupníme Horizon Worlds tínedžerom, budeme mať k dispozícii ďalšie ochranné prostriedky a nástroje, ktoré im pomôžu poskytnúť zážitky primerané ich veku,” uviedol Osborne a dodal:

“Headsety Quest sú určené pre osoby staršie ako 13 rokov a odporúčame rodičom a opatrovníkom, aby používali naše nástroje rodičovského dohľadu vrátane správy prístupu k aplikáciám, ktoré pomôžu zabezpečiť bezpečné zážitky.”

Najnovšia iniciatíva na ochranu maloletých vo virtuálnej realite nie je prvou výzvou na spoločnosť Meta, aby prehodnotila svoje plány týkajúce sa umožnenia vstupu mládeže do metaversa. Predtým senátori Ed Markey a Richard Blumental v spoločnom liste vydanom začiatkom marca žiadali spoločnosť Meta, aby zrušila plány na rozšírenie prístupu k aplikácii pre tínedžerov vo veku 13 až 17 rokov.







Zdroj: https://cointelegraph.com/