OpenSea zavádza 0 % poplatky, aby získala používateľov NFT, ktorých stratila spoločnosť Blur

OpenSea zavádza 0 % poplatky, aby získala používateľov NFT, ktorých stratila spoločnosť Blur

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

NFT trhovisko Blur predbehlo OpenSea v dennom objeme obchodovania s ETH, keďže používatelia – očakávajúc vyššie výnosy zo svojich NFT investícií – hľadajú obchodnú arénu, ktorá funguje v ich prospech.

Hlavné trhovisko s nemeniteľnými tokeny (NFT) OpenSea oznámilo masívne štruktúrovanie okolo nižších poplatkov za platformu a väčších zárobkov tvorcov, keďže konkurenčné trhoviská mu naďalej odčerpávajú kedysi dominantnú používateľskú základňu.

Ako reakčné opatrenie spoločnosť OpenSea oznámila tri hlavné zmeny, aby získala späť svojich migrujúcich zákazníkov. Opatrenia zahŕňajú 0 % poplatok na obmedzený čas, zavedenie voliteľného zárobku tvorcu a zhovievavosť voči ostatným operátorom.

Spoločnosť OpenSea priznala, že stráca používateľov v prospech iných “trhovísk NFT, ktoré plne neuplatňujú zárobky tvorcov”, a nové opatrenia sú pokusom o oživenie jej dominantného postavenia v tomto priestore, a dodala:

“Nedávne udalosti – vrátane rozhodnutia spoločnosti Blur zrušiť zárobky tvorcov (dokonca aj na filtrovaných kolekciách) a falošnej voľby, ktorú nútia tvorcov urobiť medzi likviditou na Blur alebo OpenSea – dokazujú, že naše pokusy nefungujú.”

Spoločnosť OpenSea je presvedčená, že obhájila zárobky tvorcov na všetkých zbierkach a zároveň zopakovala svoju podporu pre Operator Filter – funkciu, ktorej cieľom je pomôcť tvorcom zabezpečiť si príjmy za ďalší predaj ich diel. Tento filter však proaktívne blokoval odporúčania trhovísk, ktoré mali rovnaké zásady.

Prvenstvo v dennom objeme obchodovania Blur možno pripísať jej novej licenčnej politike, ktorá ukazuje rozdiely v možnostiach platenia licenčných poplatkov medzi jej platformou a OpenSea. 

“Súčasná politika licenčných poplatkov OpenSea bráni tomu, aby zbierky mohli získavať licenčné poplatky všade. Uviedli na to rôzne dôvody (pozri často kladené otázky), ale konečným výsledkom je, že tvorcovia sú obmedzení na zarábanie autorských honorárov vždy len na jednej platforme.”

Uprostred vojny o honoráre medzi týmito dvoma trhmi členovia komunity zdôraznili význam konkurencie v odvetví. Ak by nebolo trhovísk s nulovými autorskými poplatkami, významnejší hráči ako OpenSea by nakoniec zvýšili štruktúru poplatkov, čo by poškodilo tvorcov a zberateľov.

Okrem toho spoločnosť OpenSea plánuje pokračovať v testovaní modelu a zistiť, čo je pre komunitu a organizáciu najlepšie. Členovia komunity špekulujú, že OpenSea by v budúcnosti pravdepodobne zvýšila poplatky za svoju platformu, ak sa jej úspešne podarí zhromaždiť stratených zákazníkov – tento dravý krok často zaznamenávajú odvetvia s menšou konkurenciou.

Vymenovanie nového generálneho riaditeľa YouTube Neala Mohana bolo vnímané ako výhra pre kryptografickú komunitu vzhľadom na Mohanovu náklonnosť k využívaniu NFT a Web3 ako zdrojov príjmov pre tvorcov.

Ako uviedol Cointelegraph, Mohan počas pôsobenia vo funkcii produktového riaditeľa YouTube načrtol vo februári 2022 predbežné plány na integráciu funkcií, ako sú metaverse založené na zážitkoch s obsahom a tokenizácia obsahu prostredníctvom NFT.






Zdroj:https://cointelegraph.com/