Ruskí technickí a politickí predstavitelia odsúdili návrh o zákaze kryptomien

Ruskí technickí a politickí predstavitelia odsúdili návrh o zákaze kryptomien

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Generálny riaditeľ Telegramu Pavel Durov v nedávnom príspevku na svojej platforme napísal, že navrhovaný zákaz kryptomien by „zničil množstvo sektorov high-tech ekonomiky“.

Nedávny ruský zákaz kryptomien vyvolal kritiku od mnohých veľkých mien, vrátane šéfa štábu Alexeja Navaľného, Leonida Volkova a aj zakladateľa Telegramu Pavla Durova.

Ruská centrálna banka vo štvrtok zverejnila správu, v ktorej navrhuje všeobecný zákaz domáceho obchodovania a ťažby kryptomien. V správe sa uvádza, že riziká kryptomien sú „oveľa vyššie pre rozvíjajúce sa trhy vrátane Ruska“.

Zdá sa však, že tento navrhovaný zákaz nie je v krajine všeobecne akceptovaný. Sobotný príspevok zakladateľa Telegramu Pavla Durova uviedol, že navrhovaný zákaz kryptomien by „zničil množstvo sektorov high-tech ekonomiky“. Pridal:

„Takýto zákaz nevyhnutne spomalí vývoj blockchainových technológií vo všeobecnosti. Tieto technológie zlepšujú efektivitu a bezpečnosť mnohých ľudských činností, od financií až po umenie.“

Zatiaľ čo Durov pripustil, že „túžba regulovať obeh kryptomien je prirodzenou zo strany akejkoľvek finančnej autority“, dospel k záveru, že „takýto zákaz pravdepodobne nezastaví bezohľadných hráčov, ale ukončí legálne ruské projekty v tejto oblasti. oblasť.”

Leonid Volkov: Zakázanie kryptomien je „nemožné“

Volkov medzitým vo štvrtok v telegrame napísal, že zákaz by bol ako „nazývať veci pravým menom“.

Navaľnyj je opozičným lídrom v Rusku a zakladateľom Nadácie boja proti korupcii (FBK). V auguste 2020 sa otrávil nervovoparalytickou látkou Novičok. Po zotavení v Nemecku sa v januári 2021 vrátil do Ruska, kde ho zatkli a odvtedy zostal vo väzení.

Vo svojom vyhlásení sa Volkov odvolal na štvrtkovú správu agentúry Bloomberg. Tvrdilo, že ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) bola nápomocná pri presadzovaní zákazu, pretože kryptomeny môžu byť použité na financovanie „nesystémových opozičných a extrémistických organizácií“.

Pokračoval a dodal, že si je „istý, že verzia Bloomberg je v tomto prípade 100% blízka realite, ale nič sa nestane“, pretože Rusi s väčšou pravdepodobnosťou použijú kryptomeny na nákup drog, než aby ich darovali moskovským- nezisková organizácia FBK.

“Technicky je zákaz kryptomien rovnaký ako zákaz prevodu medzi osobami (tj je to nemožné)… Áno, môžu veľmi sťažiť vkladanie prostriedkov na kryptoburzy, čo znamená, že sa jednoducho objavia sprostredkovateľské služby, ktoré urobia to prostredníctvom zahraničných jurisdikcií. Áno, transakčné náklady sa zvýšia. No, to je hádam všetko.”

Mnohí z ruských susedov tiež zaujali tvrdý postoj ku kryptomenám. V stredu museli občania v susednej krajine Gruzínsko zložiť prísahu, že prestanú ťažiť kryptomeny. Do zoznamu krajín, ktoré zakázali ťažbu kryptomien, boli nedávno pridané aj vlády Kosova a Kazachstanu.

Snáď jednou výnimkou je ruský sused Ukrajina, ktorý v septembri 2021 prijal množstvo zákonov na uľahčenie prijímania kryptomien v krajine.

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/