Fidelity žiada o schválenie ďalších dvoch kryptometaverzných ETF

Fidelity žiada o schválenie ďalších dvoch kryptometaverzných ETF

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Fidelity je americká nadnárodná spoločnosť poskytujúca finančné služby. Fondy budú sledovať vlastný kryptografický priemysel Fidelity a indexy digitálnych platieb a Metaverse.

Zdá sa, že Fidelity Investments neodradilo štvrtkové odmietnutie Americkej komisie pre cenné papiere a burzy (SEC) jej fondu Wise Origin Bitcoin Trust (ETF). Po neúspechu spoločnosť predložila ďalšie dva prospekty zahŕňajúce kryptometaverzné ETF na regulačné schválenie. Návrhy sa týkajú Fidelity Crypto Industry a Digital Payments ETF a Fidelity Metaverse ETF. Pri odmietnutí Wise Origin Bitcoin ETF SEC citovala burzu kótujúcu ETF, Cboe BZX, za to, že nemá riadnu „dohodu o zdieľaní dohľadu s trhmi obchodovania“, aby sa zabránilo podvodom a chránili záujmy investorov.

Žiadna z dvoch nových aplikácií ETF však nebude vystavená digitálnym aktívam. Namiesto toho sa snažia získať expozíciu voči akciám kryptomien a metaverse spoločností pôsobiacich v tomto priestore. Okrem toho musia spoločnosti, ktoré ich tvoria, vytvárať značné príjmy, aby ich akcie boli pridané do fondu.

V prípade Fidelity Metaverse ETF sú zvažovanými sektormi výpočtový hardvér a komponenty, digitálna infraštruktúra, dizajn, inžiniersky softvér, herné technológie, vývojári webu/obsahu a technológie smartfónov a nositeľných zariadení. Pokiaľ ide o kryptomenový priemysel a digitálne platby ETF, bude investovať do spoločností pôsobiacich v oblasti ťažby kryptomien, obchodovania s kryptomenami, kryptoburz, blockchainových technologických firiem a spracovateľov digitálnych platieb. Celkovo existuje viac ako 40 digitálnych menových ETF od rôznych finančných subjektov, ktoré čakajú na rozhodnutie SEC. Minulý mesiac Fidelity oficiálne získala regulačný súhlas v Kanade na spustenie Bitcoin ETF a Bitcoin Mutual Fund.

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/