Prezident El Salvádoru predpovedá gigantický nárast cien bitcoinu

Prezident El Salvádoru predpovedá gigantický nárast cien bitcoinu

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Pre svetových milionárov nie je dostatok bitcoinu, ak chce každý z nich jeden vlastniť, povedal Bukele.

Salvádorský prezident Nayib Bukele urobil ďalšiu býčiu predpoveď o bitcoinoch (BTC) krátko po tom, ako Medzinárodný menový fond naliehal na jeho vládu, aby odstránila status bitcoinu ako zákonného platidla.

Bukele v pondelok na Twitteri predpovedal, že Bitcoin v konečnom dôsledku zaznamená „gigantický nárast ceny“ kvôli jeho obmedzenej ponuke iba 21 miliónov digitálnych mincí.

Prezident citoval prípad nedostatku bitcoínov, pričom zdôraznil, že na svete je „viac ako 50 miliónov milionárov“ a bitcoinov je málo, ak by každý z nich chcel vlastniť aspoň 1 BTC.

„Nie je to dosť ani pre polovicu z nich. Gigantické zvýšenie cien je len otázkou času,“ napísal Bukele.

Bukeleho komentáre prišli krátko po tom, čo Medzinárodný menový fond (MMF) vyzval Salvádor, aby ukončil uznávanie bitcoinu ako zákonného platidla z dôvodu rizík súvisiacich s finančnou stabilitou a ochranou spotrebiteľa. Správa MMF nasledovala po prudkom poklese ceny bitcoínov, pričom BTC podľa údajov z CoinGecko stratil v období od 20. januára do 25. januára približne 10 000 dolárov svojej hodnoty.

Najnovší pád bitcoinu spôsobil veľké straty bitcoinových rezerv El Salvadoru v nominácii na dolár. Ako už skôr informoval Cointelegraph, salvádorská vláda uskutočnila svoj prvý nákup v hodnote 200 BTC 6. septembra, keď sa BTC obchodovalo okolo 52 000 USD. Vláda potom 27. októbra kúpila 420 BTC, keď bola trhová cena Bitcoinu nad 58 000 $. El Salvador tiež neskôr kúpil nejaké bitcoiny za približne 54 000 USD v novembri a ďalšie BTC za 49 000 USD v polovici decembra.

V čase písania tohto článku sa BTC obchoduje za 37 159 USD, čo je pokles o približne 45 % z jeho historických maxím nad 68 000 USD zaznamenaných 9. novembra.






Zdroj: https://cointelegraph.com