Salvádorský prezident hovorí, že Bitcoin je “opakom” FTX

Salvádorský prezident hovorí, že Bitcoin je “opakom” FTX

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Šokovú vlnu okolo výbuchu FTX bolo cítiť po celom svete, pretože vážne narušila dôveru investorov. Skúsení podnikatelia a podporovatelia kryptomien – vrátane Changpenga “CZ” Zhao a salvádorského prezidenta Nayib Bukeleho – však naďalej vidia cez hmlu a zároveň presadzujú svoju víziu finančnej slobody.

Bukele bol mužom, ktorý stál za Bitcoinom prijatie hlavného prúdu v Salvádore. Napriek reakcii, ktorú predtým dostal za nákup BTC, keď sa trhy zrútili, Bukele citoval nedávny kolaps FTX, aby vysvetlil, prečo je Bitcoin iný.

“FTX je opakom Bitcoinu,” povedal prezident Bukele pri vysvetľovaní vnútorného fungovania protokolu Bitcoin. V bielej knihe o Bitcoine sa zdôrazňuje význam nemennej siete peer-to-peer pri dosahovaní finančného systému bez dôvery.

Bukele označil generálneho riaditeľa FTX Sama Bankmana-Frieda a ďalších finančných podvodníkov vrátane Bernieho Madoffa, pričom zdôraznil, že protokol Bitcoin zabraňuje takýmto zlým aktérom vo finančných priestupkoch, a dodal, že

“Niektorí tomu rozumejú, niektorí ešte nie. Ešte stále sme na začiatku.”

Okrem toho vo svojom posolstve podporujúcom Bitcoin zopakoval, že Bitcoin má obmedzenú trhovú kapitalizáciu 21 miliónov, čo z neho robí skutočne vzácne globálne aktívum, ktoré možno vlastniť. Kryptografická komunita v drvivej väčšine reagovala odpoveďami typu “on to chápe”.

Zástupca Spojených štátov Brad Sherman nedávno obvinil “miliardárskych kryptobratov” z oneskorenia legislatívy, pričom tvrdil, že sú priamo zapojení do príspevkov na volebnú kampaň.

“Som presvedčený, že teraz je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, aby Komisia pre cenné papiere a burzy prijala rozhodné opatrenia na ukončenie regulačnej šedej zóny, v ktorej pôsobil kryptografický priemysel,” dodal senátor.

Shermanove poznámky sa týkajú prílevu finančných prostriedkov SBF vo výške 39,8 milióna USD v predchádzajúcich amerických voľbách v polovici volebného obdobia v roku 2022.

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/