Generálny riaditeľ spoločnosti Binance zdieľa “dve veľké lekcie” po poklese kryptomeny FTX

Generálny riaditeľ spoločnosti Binance zdieľa “dve veľké lekcie” po poklese kryptomeny FTX

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Generálny riaditeľ spoločnosti Binance Changpeng “CZ” Zhao sa podelil o svoj pohľad na “dve veľké ponaučenia”, ktoré si treba vziať zo ságy FTX, a povedal, že kryptomenové firmy by nemali používať svoje vlastné tokeny ako kolaterál a mali by si tiež držať “veľké rezervy”.

V tweete z 8. novembra Zhao uviedol dve ponaučenia po výraznej “kríze likvidity” na FTX, ktorá nakoniec vyústila do nezáväzného listu o zámere spoločnosti Binance prevziať burzu, ktorá zápasí s problémami.

Dve veľké ponaučenia:

1: Nikdy nepoužívajte token, ktorý ste vytvorili, ako zabezpečenie.

2: Nepožičiavajte si, ak prevádzkujete kryptografický podnik. Nepoužívajte kapitál “efektívne”. Majte veľkú rezervu.

 

Binance nikdy nepoužila BNB ako kolaterál a nikdy sme sa nezadlžili.

Zhao sa podelil o to, že jeho prvou lekciou je zabezpečiť, aby kolaterál firmy netvoril token, ktorý vytvorila, a tvrdí, že token jeho burzy – Binance Coin 

BNB – nebol nikdy použitý ako kolaterál za jeho služby.

Zdá sa, že problémy s likviditou FTX nastali po tom, čo Zhao 6. novembra na Twitteri uviedol, že Binance bude likvidovať svoje držby tokenu FTX 

FTT po “nedávnych odhaleniach” súvisiacich s údajnými väzbami medzi FTX a obchodnou spoločnosťou Alameda Research, ktoré ukázali, že táto spoločnosť mala významné podiely FTT.

Hoci spoločnosť Binance v súčasnosti nezverejňuje dôkazy o tom, aké rezervy používa ako zábezpeku, Zhao v tweete z 8. novembra spomenul, že v snahe o úplnú transparentnosť spoločnosť Binance čoskoro poskytne dôkaz o rezervách, a dodal:

“Banky fungujú na základe čiastkových rezerv. Kryptoburzy by nemali.”

Druhé Zhaoovo ponaučenie z pádu FTX je, že kryptoobchody by si nemali požičiavať a namiesto toho by sa mali rozhodnúť udržiavať veľké rezervy – čo by mohlo byť odkazom na používateľov FTX, ktorí sa 7. novembra sťažovali na pomalé výbery, čo vyvolalo fámy, že burza nemala dostatok prostriedkov na pokrytie používateľov.

Zhaoov tweet potvrdzujúci likvidáciu zásob FTT na burze Binance nakoniec spustil to, čo niektorí nazývali “bank run” na burze.

V čase písania tohto článku sa FTT za posledných 24 hodín prepadla o 75 %, pričom posledná cena v čase písania tohto článku bola približne 5,70 USD v porovnaní s otváracou cenou 22,14 USD.

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/