Spoločnosť Stripe, ktorá podporuje kryptomeny, zvažuje verejnú ponuku

Spoločnosť Stripe, ktorá podporuje kryptomeny, zvažuje verejnú ponuku

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

V roku 2021 získala spoločnosť Stripe od skupiny investorov 600 miliónov dolárov pri ocenení 95 miliárd dolárov, čím sa stala jedným z najhodnotnejších startupov v Silicon Valley.

Spracovateľ internetových platieb Stripe údajne zvažuje verejnú ponuku a na preskúmanie tejto možnosti si stanovil 12-mesačný časový plán.

Podľa správy denníka The Wall Street Journal z 26. januára si spoločnosť Stripe najala spoločnosti Goldman Sachs a JPMorgan Chase, aby jej poskytli poradenstvo v otázke uskutočniteľnosti a načasovania debutu na verejnom trhu. Zdroj oboznámený s touto záležitosťou pre denník uviedol, že vedenie spoločnosti Stripe buď spoločnosť uvedie na burzu, alebo umožní zamestnancom predať akcie v rámci súkromnej transakcie.

The Journal tiež uviedol, že vedenie spoločnosti Stripe pravdepodobne nebude realizovať tradičnú primárnu verejnú ponuku, pretože spoločnosť nepotrebuje získať ďalší kapitál. Spoločnosť sa skôr bude usilovať o priame kótovanie na burze. V takomto prípade by spoločnosť Stripe umiestnila existujúce akcie na verejnú burzu cenných papierov a o cene by rozhodol trh.

Spoločnosť Stripe, ktorú v roku 2009 založili írski podnikatelia John a Patric Collisonovci, poskytuje riešenia na spracovanie platieb pre niekoľko veľkých internetových spoločností vrátane Shopify a Instacart. Spoločnosť získala v roku 2021 600 miliónov USD pri ocenení 95 miliárd USD. Medzi jej investorov patrili írska Národná agentúra pre správu štátnych pokladníc, spoločnosť Fidelity Investments a poisťovne Allianz a AXA.

Spoločnosť Stripe mala horúco-studený vzťah s digitálnymi aktívami, ktorý sa datuje prinajmenšom od roku 2014. V roku 2015 spoločnosť oznámila, že bude prijímať Bitcoin, čím umožnila používateľom posielať a prijímať BTC rovnako ako fiat meny. Platobné služby Stripe v Bitcoinoch by v roku 2018 po troch rokoch zastavené, pričom zakladatelia spoločnosti tvrdili, že BTC je lepšie používať ako aktívum než ako prostriedok výmeny.

Spoločnosť znovu vstúpila do sektora kryptomien počas býčieho trhu v roku 2021 s obnoveným zameraním na blockchainové platby. Nasledujúci rok spoločnosť Stripe oznámila podporu fiat platieb pre kryptomeny a nefugibilné tokeny. Prostredníctvom nových aplikačných programových rozhraní môžu teraz podniky používať Stripe na prijímanie fiat platieb za kryptomeny.

Ako informoval Cointelegraph, Stripe v roku 2021 spustil aj nový program výplat, ktorý by vybraným tvorcom obsahu umožnil vyplácať zárobky denominované v USD Coin

 

 

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/