Tom Brady a ďalšie známe osobnosti v hromadnej žalobe proti spoločnosti FTX

Tom Brady a ďalšie známe osobnosti v hromadnej žalobe proti spoločnosti FTX

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Podľa žaloby dôkazy naznačujú, že “podvodná schéma spoločnosti FTX bola navrhnutá tak, aby využila neskúsených investorov”.

Bývalý generálny riaditeľ FTX Sam “SBF” Bankman-Fried a viaceré celebrity, ktoré podporovali FTX, boli menovaní v hromadnej žalobe podanej 15. novembra v Miami. 

Do hromadnej žaloby sú zapojené celebrity, športovci a tímy vrátane Toma Bradyho, Gisele Bundchen, Steph Curryho, Golden State Warriors, Shaquilla O’Neala, Udonisa Haslema, Larryho Davida a všetkých ostatných strán, ktoré buď “kontrolovali, propagovali, pomáhali a aktívne sa zúčastňovali” na spoločnostiach FTX Trading LTD a West Realm Shires Services Inc.

Podľa predložených súdnych dokumentov žalobca Edwin Garrison nakúpil a financoval svoj účet dostatočným množstvom kryptoaktív, aby získal úroky zo svojich podielov, ale “utrpel škodu” v dôsledku krachu spoločnosti FTX.

V žalobe sa uvádza, že FTX sa pokúsila zničiť usvedčujúce e-maily, textové správy a dôkazy o svojej trestnej činnosti. Objavené dôkazy však naznačujú, že “podvodná schéma FTX bola navrhnutá tak, aby využila nesofistikovaných investorov z celej krajiny, ktorí na svoje investície využívajú mobilné aplikácie”.

V žalobe sa uvádza, že “americkí spotrebitelia spoločne utrpeli škody vo výške viac ako 11 miliárd dolárov”.

Od krachu FTX mnohí vyzývali, aby bývalý generálny riaditeľ čelil právnym dôsledkom. Ako informoval Cointelegraph, úrady v Spojených štátoch údajne začali spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní na Bahamách s cieľom potenciálne vydať SBF do USA na výsluch.

Spoločnosť FTX je už vyšetrovaná na Bahamách, kde sa nachádza jej odnož FTX Digital Markets, ako aj mnohí vedúci pracovníci spoločnosti – vrátane SBF. Vyšetrovanie burzy začali aj finančné orgány v Turecku.

 

 

 

 

 

 

https://cointelegraph.com/