Tvorca NFT Doodles získal 54 miliónov dolárov pri ocenení 704 miliónov dolárov

Tvorca NFT Doodles získal 54 miliónov dolárov pri ocenení 704 miliónov dolárov

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Firma uviedla, že peniaze z navýšenia použije na ďalšie zlepšenie svojho duševného vlastníctva.

V utorok spoločnosť Doodles, ktorá zbiera nefungujúce tokeny (NFT), oznámila, že v kole financovania vedenom spoločnosťou Seven Seven Six za účasti spoločností 10T Holdings, Acrew Capital a FTX Ventures získala 54 miliónov USD pri ocenení 704 miliónov USD. Ako uviedla spoločnosť Doodles, investícia jej umožní rozšíriť stratégiu rastu a speňažiť svoje duševné vlastníctvo na celom svete prostredníctvom podnikov v hudobnom, kultúrnom a zábavnom priemysle.

Doodles je súbor 10 000 NFT, ktorý spoluzaložili digitálny umelec Burnt Toast a priekopníci Web3 Evan Keast a Jordan Castro. Z umeleckého hľadiska je známy svojím farebným svetom a veselými portrétmi kreslených postavičiek kostlivcov, mačiek, mimozemšťanov, opíc a maskotov vyrazených na blockchaine Ethereum. NFT v kolekcii sú generované zo stoviek znakov a ručne kreslené. Spoločnosť Dapper Labs, ktorá sa zaoberá vývojom softvéru pre blockchain, ju založila v roku 2021.

Začiatkom marca spoločnosť Doodles pozvala svojich držiteľov NFT na exkluzívny zážitok na festivale South by Southwest v Texase. Používatelia mohli navštíviť miesta s tematikou Doodles, kde si mohli kúpiť nápoj, nechať si namaľovať Doodles na nechty, objednať si občerstvenie a vystaviť svoje NFT počas celej výstavy. 

Katelin Hollowayová, zakladajúca partnerka spoločnosti Seven Seven Six, v súvislosti s novou zbierkou finančných prostriedkov uviedla:

“Veríme, že Doodles rozvíjajú ďalšiu digitálnu hranicu spôsobu, akým zažívame a vytvárame obsah, a odhaľujú skutočnú hodnotu, ktorá sa skrýva za NFT. Doodles menia spôsob, akým sa svet spája a komunikuje, tým, že si nanovo predstavujú rozprávanie príbehov prostredníctvom blockchainu.”

Od svojho spustenia v októbri 2021 prekročila kolekcia Doodles 148 500 etherov (ETH) zobchodovaných na OpenSea s minimálnou cenou 8,4 ETH. Medzi významných zberateľov patria Justin Bieber, Future, Gary Vee, Snoop Dog, Fat Joe, Kygo, Diplo, Steve Aoki a Pranksy.

 

 

 

https://cointelegraph.com/