Austrália inštaluje viac bankomatov na Bitcoin ako celá Ázia

Austrália inštaluje viac bankomatov na Bitcoin ako celá Ázia

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

V Ázii, ktorá zahŕňa veľké ekonomiky ako Čína, Japonsko, Singapur a India, je nainštalovaných 355 krypto bankomatov, čo predstavuje 1 % z celkového počtu nainštalovaných krypto bankomatov na svete.

Austrália, krajina, v ktorej sa nachádza tretia najväčšia sieť Bitcoin bankomatov, predbehla ázijský kontinent, pokiaľ ide o celkový počet nainštalovaných krypto bankomatov.

Od začiatku roka 2023 sa Austrália ponorila do šialenstva inštalácie krypto bankomatov – len v januári sa vyšplhala z piateho miesta na tretie. Údaje z Coin ATM Radar potvrdzujú, že krajina pokračuje v úsilí inštalovať cesty na konverziu fiat do kryptografických peňazí.

Za posledných osem mesiacov v Austrálii neustále pribúdali bitcoinové bankomaty na rozdiel od popredných európskych krajín a Spojených štátov, ktoré počas tohto časového obdobia zaznamenali zníženie počtu inštalovaných bankomatov.

V Ázii, ktorá zahŕňa významné ekonomiky ako Čína, Japonsko, Singapur a India, sa nachádza 355 krypto bankomatov, čo predstavuje 1 % z celkového počtu nainštalovaných krypto bankomatov na svete. Po mesiacoch pozitívneho zaradenia zaznamenala Austrália prítomnosť 364 krypto bankomatov.

V rozpore s rastom počtu krypto bankomatov v Austrálii celkový počet nainštalovaných krypto bankomatov na celom svete vykazoval trvalý pokles. Ako už predtým informoval Cointelegraph, v prvých dvoch mesiacoch roku 2023 sa čistý počet nainštalovaných kryptobomatov na celom svete znížil o 412 strojov.

Doplnením masívneho nárastu počtu krypto bankomatov v krajine sú uniknuté interné dokumenty z austrálskeho ministerstva financií, ktoré odhalili blížiacu sa krypto legislatívu v regióne.

Ako uviedol Cointelegraph, austrálska vláda plánuje zverejniť konzultačné dokumenty v druhom štvrťroku 2023. Tento krok sa zdá byť pravdepodobný, keďže ministerstvo financií oficiálne zverejnilo konzultačný dokument o mapovaní tokenov, ktorý by tvoril základ pripravovaných kryptoregulácií.

Konečné podklady sa však kabinetu údajne predložia neskôr v tomto roku, z čoho vyplýva, že akékoľvek rozhodnutia o kryptolegislatíve sa posunú na rok 2024.

 

 

 

 

 

 

Zdroj: https://cointelegraph.com/