Bitcoin čoskoro prelomí historické maximum

Bitcoin čoskoro prelomí historické maximum

Ktorý Miner kúpiť? Ako ho napojiť? Čo dokúpiť? Kde dostávam Zisky?

8x Prečo do Ťažby ANI CENT +8x Prečo sa to Oplatí

notee
Cena BTC v októbri 2025?

Bitcoin 5. marca 2024 prekonal na krátku chvíľu historicky najvyššiu cenu na úrovni 69 210 dolárov, pričom údaje o pár desiatok dolárov sa môžu líšiť naprieč burzami. Sme svedkami historického momentu, pretože dosiahnuť nové ATH sa Bitcoinu ešte nikdy pred halvingom nepodarilo. Vždy táto situácia nastala až niekoľko mesiacov po halvingu.

Bitcoin na chvíľu prekonal ATH

Rastúci trend aký sme videli za posledné týždne je dlhodobo neudržateľný. Čoskoro by mala nastať hlbšia korekcia o sile približne 30 %. Kým sa tak stane ale Bitcoin môže vytvoriť ďalší rastúci trend. V čase písania sa snažia nakupujúci vytlačiť cenu nahor a čelia predávajúcim, ktorí nechcú pustiť cenu na nové maximum.

Podobný priebeh sme mohli vidieť aj počas prekonávania ATH z predminulého cyklu na úrovni 20 000 dolárov. Je to logické, keďže množstvo obchodníkov malo nastavenú short pozíciu práve na historickom vrchole. Bitcoin najprv vytvoril počas rastu na tejto úrovni korekciu približne 15 % a napokon o pár dní na to sa mu podarilo toto maximum prekonať. A zrejme niečo podobné nás čaká aj teraz. 

Časovaná bomba

Bitcoin môže zaznamenať nové historické maximum každou blížiacou sa hodinou. Ak sa tak napokon stane, zrejme nás čaká volatilný trh, ktorý v priebehu pár dní môže zaniesť cenu BTC až nad 80 000 dolárov. Následne by sa mali zisky prelievať do altcoinového trhu ako sme to mohli vidieť predošlý týždeň. 

Po prerazení ATH a zelenom období eufóriu vystriedajú obavy, pretože takýto silný rast musí byť sprevádzaný korekciou. A keď sa pozrieme do minulosti, väčšinou korekcia trvala 2 týždne a mala silu zhruba 30 %. A po nej následne cena Bitcoinu pokračovala v raste. A práve to je najpravdepodobnejší scenár pre rok 2024, kedy bude Bitcoin rásť a vzostup budú striedať krátkodobé korekcie.

Pamätajte, že Bitcoin a všeobecne kryptomeny dokážu zarobiť za krátke obdobie nemalé peniaze, no taktiež množstvo ľudí kvôli nim prišlo o celý majetok. Neinvestujte vysoký kapitál a obchodujte iba s množstvom peňazí, o ktoré si môžete dovoliť prísť.